Hills of Eternity

Uit: Enschede/Arnhem - Nederland    Genre(s): Metal - gothic metal Metal - doom metal

April 2000 ergens in Enschede, het prille begin van Hills of Eternity. Toen nog een idee, maar in augustus begon de band meer vorm te krijgen doordat Bram (gitaar) Maarten (zang)
Chris (drum) kwam versterken. Als snel volgde Jord en vrijdag 29 september 2000 werd voor het eerst geoefend en ze noemden zichzelf Phantasmagoria. Drie belangrijke elementen ontbraken nog: een bassist, een toetsenist en een zangeres... In Aram werd een bassist gevonden, en hij kende een toetsenist die zonder band zat: Harmen.
Nadat er een aantal nummers af waren en de
bandleden redelijk goed op elkaar waren ingespeeld, was het zover... Het eerste optreden in het kruimeltheater in Oldenzaal, een voorronde van de Big Nine. Het was een succes, deze werd namelijk gewonnen. Alhoewel dit beschouwd kan worden als een stimulans om op deze manier door te gaan, misten ze nog steeds een geschikte zangeres. Na het optreden in Oldenzaal werd Maaike gevraagd als zangeres. Zij reageerde positief.
Vlak voor de opnames van de demo ging de band verder zonder Maaike en kwam er na enige tijd een vervangster in de vorm van Karen. De stijl van de nummers bevatten elementen uit gothic-, en doom-metal maar ook andere invloeden komen aan bod.

OUDE OPTREDENS VAN Hills of Eternity

  • 08 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Hills of Eternity

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Hills of Eternity. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.