Caro Emerald

 • Caro Emerald - 29/12 - 013
  © Diewertje Linders
 • Dauwpop 2013
  © Tim van Veen
Uit: Amsterdam - Nederland

In 2007 werd Caro gebeld door producers David Schreurs en Jan van Wieringen. Zij hadden met de Canadese songwriter Vincent Degiorgio (o.a. N Sync, Atomic Kitten) een liedje geschreven voor een Japanse act, of Caro de demo in kon zingen. Hoewel het iedereen gelijk opviel hoe goed het liedje bij Caro’s stem paste belandde “Back It Up” op de plank bij een aantal muziek uitgevers. Een jaar later kreeg Caro de kans om het liedje live te zingen op AT5. Het sloeg direct aan: kijkers bleven maar bellen en mailen, wie die zangeres met dat leuke liedje was. Caro maakte een videoclipje met een vriendin die AT5 uit kon zenden. De clip belandde ook op Youtube, met hetzelfde effect: niets dan positieve reacties.

Maar met slechts een liedje op het repertoire besloten Caro en haar team om eerst een heel album te maken. Geinspireerd door muziek en films uit de jaren '40-'50 gingen zij aan de slag met nieuwe ideeen. In november 2008 vertrok producer David Schreurs naar Toronto om weer te schrijven met Vince, en kwam terug met 7 nieuwe liedjes en een duidelijke richting voor het album. Begin 2009 kwam Vince naar Amsterdam om het album af te maken. Het resultaat: een ongelofelijk sfeervolle en toegankelijke plaat vol ballroom jazz, filmische tango’s, groovende jazz en aanstekelijke mambo’s.

“Back It Up” werd op 6 juli uitgebracht op Grandmono, het eigen label van haar producers. De single werd direct breed opgepikt door radiostations, Caro werd Serious Talent bij 3FM en kort daarna 3FM Megahit. De single bereikte #4 in de iTunes Top 100 en was 5 maanden lang niet van de radio te slaan. De opvolger “A Night Like This” wordt ook een hit. Het debuutalbum “Deleted Scenes From The Cutting Room Floor” verscheen begin 2010 en werd ook internationaal in veel landen uitgebracht.

In het najaar van 2014 doet ze onder andere een arena tour door England. De meeste shows van deze tour zijn uitverkocht. Ze treedt onder andere op in de O2 arena in Londen.

OUDE OPTREDENS VAN Caro Emerald

 • 10 sep `23
 • 29 mei `21
 • 30 jan `21
 • 02 jun `20
 • 28 jun `19
 • 16 jun `19
 • 08 jun `19
 • 07 jun `19
 • 11 - 12   jan
 • 11 - 12   jan
Beijk alle oude (171) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Caro Emerald

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Caro Emerald. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Caro Emerald

Beijk alle oude (171) oude optredens

FOTO'S VAN Caro Emerald

Foto Caro Emerald te Appelpop 2014 Foto Caro Emerald te Dauwpop 2010 Foto Caro Emerald te Caro Emerald - 29/12 - 013 Foto Caro Emerald te Caro Emerald - 29/12 - 013 Foto Caro Emerald te Paaspop 2013 - dag 2 Foto Caro Emerald te Dauwpop 2010
 
Bekijk alle 131 foto's van Caro Emerald

Caro Emerald NIEUWS

Al het Caro Emerald nieuws

CD-RECENSIES

Caro Emerald In Concert cover

Caro Emerald - In Concert

Het verhaal van de Nederlandse Caroline van der Leeuw, beter bekend als Caro Emerald is een sprookje wat bijna onmogelijk lijkt. Van demozangeres tot superster van...

Caro Emerald Deleted Scenes from the Cutting Room Floor cover

Caro Emerald - Deleted Scenes from the Cutting Room Floor

De Nederlandse zangeres Caro Emerald , geboren als Caroline van der Leeuw, heeft jazz gestudeerd aan het conservatorium...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: