Social Disturbance

Nederland

De Coevorder rockband Social Disturbance zag in de zomer van 2001 het licht toen gitaristen Patrick Kluin en Jan Snoeijer besloten een band op te richten. In Stefan Spiekman was al snel een bassist gevonden; een drummer liet helaas langer op zich wachten, evenals een capabele zanger(es). Begin 2002 voegde zich Werner Heyns bij de band en nam de ritmesectie voor zijn rekening. Na een eerste optreden tijdens een Open Podium werd de toenmalige zanger bedankt voor zijn diensten en werd er een maand later in Jolien Nicolai een nieuwe zangeres gevonden. In deze bezetting kende de band zijn eerste hoogtepunten tijdens diverse Open Podia, waaronder New Generation Woodstock in Hardenberg.
Begin 2003 werd toch wel duidelijk dat de muziekstijl van de band een zanger nodig had en verliet Nicolai de band. Na een zoektocht van enkele maanden was het Peter Seinen die deze vacante positie opvulde.
Social Disturbance ging in oktober 2003 ter ziele, toen leadgitarist Kluin aangaf zich niet meer achter de muzikale richting van de band stond.

De overige leden van Social Disturbance plannen nu een comeback onder de naam 'The Oxford Miners'. Wordt vervolgd...

OUDE OPTREDENS VAN Social Disturbance

  • 18 - 19   okt

KOMENDE OPTREDENS VAN Social Disturbance

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Social Disturbance. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.