Bumblefoot

  • Bumblefoot - 11/01 - Duycker
    © Gertjan van der Loo
Uit: New York City - Amerika    Genre(s): Metal - rap metal

Bumblefoot is ook wel bekend onder de naam Ron Thal. Deze zanger en gitarist uit New York vond zijn levensdoel op zesjarige leeftijd toen hij het album Kiss Alive! hoorde: lollig gekleed muziek maken. Aangezien er geen basgitaren in kinderformaat worden gemaakt, leerde hij gitaar.

En hoe. In 1995 brengt Ron Thal het album 'The adventures of Bumblefoot' uit op label Shrapnel Records van Mike Varney. Zijn debuutalbum wordt opgevolgd door het album 'Hermit'. Na dit album besluit Bumblefoot om zijn derde album 'Hands' zelf te produceren onder de labelnaam Hermit, Inc.. Teleurgesteld door diverse collega-musici besluit hij op een gegeven moment te stoppen met zijn eigen bands.

Het laatste album van zijn hand is 'Uncool', dat experimentele rock mixt met jaren '70 lounge en innovatief gitaarspel. Het klinkt alsof een metal band los gaat in een karaokebar, doet denken aan een duet van Tom Jones met Mr. Bungle en klinkt misschien wel als de muziek onder een toekomstige Austin Powers-film. Om 'Uncool' te promoten gaat Bumblefoot op tournee door Europa en speelt hij met lokale bands zoals Sun Caged en Plug-In.

Tijdens deze tournee krijgt hij, eigenlijk voor het eerst, vertrouwen in andere musici. Zelf zegt hij erover: “Er is te veel muziek te maken en muziek maken is toch wat ik doe. Hoe de dingen dan ook mogen zijn, ik zal er niet mee stoppen.” De waarderingen over Bumblefoot lopen uiteen. De een noemt hem de Frank Zappa van de volgende generatie door zijn compromisloze, persoonlijke muziek. Anderen vinden hem vooral maf.

OUDE OPTREDENS VAN Bumblefoot

  • 17 nov `17
  • 16 nov `17
  • 15 nov `17
  • 11 jan `14
  • 08 okt `13
  • 30 okt `05
  • 10 mrt `05
  • 04 - 05   apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Bumblefoot

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bumblefoot. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bumblefoot

FOTO'S VAN Bumblefoot

Foto Bumblefoot te Bumblefoot - 11/01 - Duycker Foto Bumblefoot te Bumblefoot - 11/01 - Duycker Foto Bumblefoot te Bumblefoot - 11/01 - Duycker Foto Bumblefoot te Bumblefoot - 11/01 - Duycker Foto Bumblefoot te Bumblefoot - 11/01 - Duycker Foto Bumblefoot te Bumblefoot - 11/01 - Duycker
 
Bekijk alle 6 foto's van Bumblefoot

Bumblefoot NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: