Luna Sea

Uit: Kanagawa - Japan

Luna Sea is een Japanse rockband, gevormd in 1989 door Ryuichi Kawamura, Yasuhiro "Sugizo" Sugihara, Shinobu "Inoran" Inoue, Jun "J" Onose en Shinya Yamada. Deze line-up bleef stabiel tot en met 2000, toen de band uit elkaar ging. In eind 2007 en medio 2008 zijn er enkele nieuwe (reünie)concerten geweest. Luna Sea heeft in totaal 7 studio-albums gemaakt.

Biografie

Luna Sea werd "ontdekt" door hide (de legendarische gitarist van X Japan), waardoor de band al snel een platencontract kreeg bij Yoshiki's platenmaatschappij Extasy Records, waarbij Luna Sea in 1991 hun eerste album uitbracht. De band is van origine een Visual Kei-band, en bedient zich van het Kurofuku (黒服) type.

In 1995 was de band zo populair dat het zich een concert in het Tokyo Dome kon permitteren. Met het album Mother nam de muziek een meer progressieve wending, leidend tot een meer progressieve rockachtig geluid. Vijf jaar later zouden ze weer spelen in het Tokyo Dome, als afscheidsconcert. Deze afscheidsconcerten gaf de band op 27 en 28 december.

KOMENDE OPTREDENS VAN Luna Sea

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Luna Sea. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: