Upperhand

België

Het sudderde allemaal langzaam in gang in het najaar van 1999. Slechts drie mensen speelden toen mee:
Stefan Van Bael (aka AVB) : die voor de naamsverandering van A Mile Ahead naar Upperhand de zang deed bij eerst genoemde, stichtte de band en nam de basgitaar in de hand.
Ben Cavens schoof met zijn vingers over de fretten van de gitaar
Bram Helsen nam de zang voor zijn rekening.

Pas enkele maanden later werd een geschikte drummer gevonden in de persoon van Dries Dams, die nu wat power achter het geschreven materiaal mocht steken.

In deze bezetting deden we enkele optredens met o.a. Def Dumb, Hard Resistance en Backfire!. Er was toen nog geen sprake van een CDemo en we kabbelden rustig mee met de stroom HC-bands hier uit de buurt.

Na de split van de band Anti-Body, kwam Davy Geerts een gastnummertje meezingen. Dit gebeurde einde 2001 en hij is gebleven als tweede zanger om toch wat meer met de muziek te kunnen experimenteren en wat meer afwisseling te brengen.

Niet veel later besloten we om ook nog een tweede gitarist, nl. Jef Haverans en een rapper, nl. Gary Alen alias Mc Mystalix aan te trekken om onze muziek nog een extraatje te geven. De bijdrage van de MC zal eerder beperkt blijven daar we het zwaardere werk prefereren.

Op een goede twee maanden tijd werden de plannen voor een CDemo wat concreter en besloten we om de datum die Upperhand (voor de komst van Davy en Jef) had vastgelegd in de DéStudio van onzer aller vriend Dirk Miers te behouden en hebben we intensief gerepeteerd om de muziek en de zanglijnen aan te passen. Uiteindelijk zijn er op deze korte tijd 4 nieuwe nummers geschreven en twee herwerkt. Die songs staan dus nu op onze CDemo ‘Hope For Nothing’.

UPPERHAND 2003 IS:
AVB: bass
Cavens: guitars
Haverans: guitars
Dams: drums
Bram: vox
Getz: vox
(MC Mystalix: rap vox)

OUDE OPTREDENS VAN Upperhand

  • 11 - 12   apr
  • 08 okt
  • 27 aug
  • 22 jul
  • 14 mei
  • 15 mei
  • 29 feb
  • 26 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Upperhand

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Upperhand. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Upperhand

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: