Bryan van Putten

Bryan van Putten is een Nederlands-Caribisch songwriter, zanger en gitarist. Bryan van Putten is de winnaar van de publieksprijs tijdens de Grote Prijs van Zuid-Holland 2010. Zijn laatste single 'Reaching Out in Melody' is sinds 19 september beschikbaar op iTunes/Spotify en YouTube.

Autobiografische teksten en een introspectief persoonlijkheid liggen ten grondslag aan de muziek van Bryan van Putten. Het zijn eerlijke nummers over waargebeurde verhalen en zachtzinnige gevoelens die uit het diepste van de ziel worden geput. Emoties waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt worden op een eigenzinnige manier, schaamteloos blootgesteld aan de vergankelijkheid van het leven.

Bryan Anthony van Putten is geboren op 15 september 1985. Vanaf zijn negende levensjaar begon hij met gitaarles en vanaf zijn elfde speelde hij al in zijn eerste band als zanger en gitarist. In zijn jeugd is Bryan sterk beinvloed door de muziek van Smashing Pumpkins, Green Day en de Mexicaanse rock groep Maná, maar ook door zijn caribische roots. De caribische soca en calypso werden er in huize van Putten met de paplepel ingegoten.

Van Putten is het meest bekend om zijn kwetsbare mix van intieme, melodieuze bekentenissen, doordrongen door pop hooks, poëtische teksten, en nostalgische sentimenten. Zijn brede liefde voor muziek in het algemeen heeft als gevolg dat zijn muziek als een muzikaal avontuur kan worden beschreven; dwars door verschillende genres en stijlen heen. Het muziek van Bryan is te omschrijven als het resultaat van een intieme kruisbestuiving tussen Brett Dennen en Freshlyground met een vleugje afro-caribische traditie.

OUDE OPTREDENS VAN Bryan van Putten

  • 20 jun `18
  • 21 jul
  • 17 jul
  • 08 mrt `13
  • 18 mei `12
  • 15 apr `11
  • 25 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Bryan van Putten

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bryan van Putten. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bryan van Putten

Live gezien door: