Orpheo

Uit: Groningen - Nederland    Genre(s): Rock - progressieve rock

In september 2001 werd de basis van de band gelegd door David Marquart Scholtz (gitaar) en Alban Tromp (bas). Ze startten samen een nieuwe band, waarin ze experimenteerden met verschillende stijlen en muziekinstrumenten. Goede vriendin Wendelin Visser werd gevraagd om de vocalen in de band voor haar rekening te nemen. Als aanvulling op de rock georiënteerde gitaarstijl van David werd een tweede gitarist, Willem Nijhuis, bij de band gevraagd. Op een jamsessie ontmoetten de bandleden de drummer Anne-Krijn Piersma, die grote indruk maakte door het spelen van inventieve en technische ritmes. Vanaf dat moment werd er regelmatiger gerepeteerd en werden de eerste riffs voor eigen muziek geschreven.
In het geluid van de band miste er eigenlijk nog iets. De oplossing hiervoor werd gevonden toen David in een begeleidingsband van een songfestival een toetsenist ontdekte met exceptionele kwaliteiten. Hij sloot zich slechts een week later bij de band aan, die haar naam kort daarop omdoopte tot Orpheo. Zo kon Orpheo vanaf juli 2002 intensief bezig gaan met het schrijven van eigen repertoire. Jammer genoeg verliet Willem de band wegens problemen met het geluid en de stijl.
Vanaf het eerste optreden van Orpheo in augustus 2002 is het hard gegaan. Er werd veel eigen werk geschreven, de bandleden raakten steeds beter op elkaar ingespeeld en er werd meer opgetreden. Orpheo leek een eigen stijl te ontwikkelen, dankzij de vele verschillende invloeden van de bandleden, die vooral overeenkwamen in wat steviger symfonische en progressieve muziek. Uit enthousiasme werd besloten om in de winter van 2003 Orpheo in te schrijven voor het Rode Oortjes Festival (voor beginnende bands). Orpheo kwam door de voorrondes heen en kreeg een plaats in de finale. In de finale behaalde Orpheo de eerste prijs!
Hierdoor mocht Orpheo in de voorrondes van de Grote Prijs van Groningen (GroverPop) spelen. Orpheo mocht deelnemen aan de finale. In deze finale behaalde Orpheo een 2e plaats!

OUDE OPTREDENS VAN Orpheo

  • 26 apr `20
  • 12 nov `10
  • 28 sep
  • 26 aug
  • 31 mrt `06
  • 13 mei
  • 20 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Orpheo

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Orpheo. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Orpheo

Live gezien door: