Foolproof

FoolProof! is opgericht door oudgedienden Jan Links en Bastiaan den Hartigh vanuit de behoefte om na jarenlange omzwervingen weer terug te komen bij hun oorspronkelijke roots: de Blues. Per ongeluk kwam een (eerste!) vrouwelijk bende lid :) en mede-oprichtster aangewaaid waarmee de rust absoluut verstoord werd maar het schattigheidsgehalte direct omhoog ging in de vorm van de Ossische zangeres Marion Masolijn. Na een lange zoektocht en experimenten met diverse bassisten en drummers werd voormalig drummer Ed Koffijberg gestrikt toch eens de Blues uit te proberen, en dat beviel hem helemaal niet slecht! Een geschikte bassist vinden bleek een zeer lastige opgave, maar daar zijn we uiteindelijk uitstekend in geslaagd sinds het toetreden van de sublieme Johan van Hengel.

Muziek
Het is vooral ons streven om alleen nog maar de muziek te spelen die we allemaal echt leuk vinden. Daardoor is het repertoire meer en meer uitgebreid met Rock, waardoor het zwaartepunt steeds verder richting Rock verschuift en we ons allang geen echte Bluesband meer mogen noemen. Veel van onze Rock heeft zijn wortels in de 70's, met nummers van onder andere Led Zeppelin, Uriah Heep en Deep Purple. Echter, ook nummers die met zowel Rock als Blues weinig te maken hebben kunnen zomaar voorbij komen. Weer geheel andere nummers in ons repertoire zijn van oa Beverly Jo Scott, Ilse de Lange en Barrelhouse.

Onderscheidend
Een geheel eigen geluid wordt bereikt doordat we 3 leadzangers hebben, wat garant staat voor veel variatie. Ook meerstemmige stukken worden daarbij niet gemeden en staan op ons verlanglijstje om verder te ontwikkelen.
Uniek is de combinatie die we nu hebben gevonden: gevarieerde zang, veelvuldig gebruik van Hammond en piano, de mix van de muziek en Marion, the one-and-only schattige stage-heks.
Een optreden van FoolProof! staat garant voor een groots feest der herkenning en een repertoirekeuze die niet zo vaak wordt aangetroffen bij andere coverbands !

OUDE OPTREDENS VAN Foolproof

  • 22 dec `19
  • 14 - 16   jul
  • 24 - 26   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Foolproof

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Foolproof. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Foolproof

Live gezien door: