ARTIEST: Tracer

Uit: Adelaide - Australië

Als Robert Plant en Jimi Hendrix de liefde zouden bedrijven met het geluid van Audioslave zou het resultaat misschien een beetje klinken als het Australische Tracer. Een sonische mokerslag van epische gitaren, doordachte hooks, compromisloze vocalen. Tracers unieke melange van 90's stoner en 70's rock heeft hen wereldwijd een trouwe, schare volgelingen opgeleverd en nu ook een internationaal platencontract.

Voortkomend uit de kweekvijver van blues wonderkinderen The Brown Brothers in 2004 gingen Michael (vocalen en gitaar) en Leigh Brown (vocalen en bas) samenwerken met drummer Andre Wise om Tracer te vormen. De volgende jaren heeft het trio succes gebracht met 2 onafhankelijke releases, internationale tours, voorprogramma's voor onder andere Little Red, Children Collide, The John Steel Singers en Casette Kids.

Na hun eerste, succesvolle Europese tour eind 2009 keerde Tracer terug in 2010 om deel te nemen aan de vernieuwde Duitse PopKomm Music Conference in Berlijn. De band trok er vervolgens op uit door Duitsland, Tsjechië, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, met slechts een enkele tussenpauze om te tekenen bij Cool Green Recordings, een sublabel van Mascot.
Eenmaal teruggekeerd naar Australië doken ze meteen de studio in om hun officiële debuutplaat op te nemen. "Spaces in between" komt in oktober 2011 uit.

OUDE OPTREDENS VAN Tracer

Beijk alle oude (21) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Tracer

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Tracer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Tracer

Beijk alle oude (21) oude optredens

FOTO'S VAN Tracer

Foto Tracer te Graspop Metal Meeting 2012 Foto Tracer te Apocalyptica - 23/10/2015 - Melkweg Foto Tracer te Graspop Metal Meeting 2012 Foto Tracer te Apocalyptica - 23/10/2015 - Melkweg Foto Tracer te Graspop Metal Meeting 2012 Foto Tracer te Apocalyptica - 23/10/2015 - Melkweg
 
Bekijk alle 10 foto's van Tracer

Tracer NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: