ARTIEST: Jamila Faber

Uit: Leeuwarden - Nederland

Kinderlijk met een vleugje weemoed

Jamila Faber (Harlingen, 1989) is een muzikant en vormgever in woord en beeld uit Leeuwarden.
Ze maakt liedjes, versjes, verhalen, beeldend werk en creëert theatrale gebeurtenissen.
Sinds 2006 is Jamila Faber actief in de popcultuur met haar muziek, en sinds 2009 ook als theatraal performer en schrijver. Sinds 2005 maakt ze ook analoog beeldend werk.
In 2011 maakte ze de voorstelling Samen Alleen, waarin ze zichzelf en het publiek vroeg: “Kan eenzaamheid mooi zijn?”.
Muziek, poëzie, theater en beeld kwamen samen in één productie, die werd uitgevoerd op de hooizolder van een biologische melkveehouderij in Dronrijp, Friesland.

Jamila Faber is hoofdzakelijk muzikant. Op gitaar, piano, ukelele, mini-xylofoon en accordeon speelt ze kleine, theatrale liedjes die laveren tussen muziek en poëzie. Het is pop en kleinkunst tegelijk.
Bij haar muziekoptredens bedient haar partner in crime Jeroen Kluitenberg de overheadprojector waarvoor Jamila analoge live-animaties maakt.
Haar liedjes geven een inkijkje in haar bijzondere wereldbeeld; een kinderlijke blik met een vleugje weemoed. Ze neemt je mee op ontdekkingsreis achter voordeuren en toont je de schoonheid en lelijkheid die daar broeit.
Jamila was al te zien en horen op 3FM, Omrop Fryslân, en diverse podia in binnen- en buitenland, waaronder Oerol en The Drawing Room in Londen.
Jamila Faber bakt van muziek, poëzie, theater en beeld een zoete taart, met een weemoedig toefje slagroom erop.

Bezetting:
Jamila Faber – zang, gitaar, piano, ukelele, mini-xylofoon
Jeroen Kluitenberg – overheadprojector

OUDE OPTREDENS VAN Jamila Faber

  • 13 - 15   apr
  • 15 - 17   dec

KOMENDE OPTREDENS VAN Jamila Faber

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Jamila Faber. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Jamila Faber