Primal Creation

Punch. Ritme. Melodie. Snelheid. Woede. Schoonheid. Een kritische mis.

In 2014 kreeg Primal Creation zijn definitieve vorm. Het spelen van shows in Vlaanderen en het schrijven van muziek, gestaag en langzaam werd het: Demockracy. Dit debuutalbum uit 2017 laat alle aspecten zien die ze essentieel vinden in hun kijk op metal. Met behoud van de attack en drive van thrash metal, werd het gekruid met progressieve wendingen, slepende leads, shredderende solo's en af ​​en toe een onverwachte break. Deze 9 nummers van moderne thrash metal werden bekroond met authentieke boze vocalen, die het onrecht van onze wereld aan je voeten legden. Soms speels sarcastisch, maar meestal rechttoe rechtaan en in-your-face.

Primal Creation bestaat uit vijf muzikaal volhardende jonge mannen. Met hun debuutalbum uit en zijn ze klaar om het te delen met iedereen die het wil horen en zien.

Enkele hoogtepunten uit 2018 17/07: ondersteuning van Skeletonwitch (US) in De Verlichte Geest - Roeselare (BE) 14/08: ondersteuning van DRI (US) bij de PIT - Terneuzen (NL)

In 2019 won Primal Creation met trots de Belgische halve finale en finale van de W: O: A Metal Battle en had de eer om op te treden tijdens Wacken Open Air!

2020 zal de release markeren van de verwachte opvolger van Demockracy en belooft weer een geweldig jaar te worden met Antwerp Metal Fest al bevestigd ... houd het in de gaten!

OUDE OPTREDENS VAN Primal Creation

  • 24 - 25   mrt
  • 31 - 02   aug
  • 12 feb `16
  • 21 jan `12

KOMENDE OPTREDENS VAN Primal Creation

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Primal Creation. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Primal Creation

CD-RECENSIES

Primal Creation News Feed cover

Primal Creation - News Feed

Het is uitzonderlijk knap om een album te maken over de manipulatie van verschillende media, zonder ook maar ergens ‘fake news’ te benoemen. Dat zou ook te gemakkelijk...

Primal Creation Demockracy cover

Primal Creation - Demockracy

Het Belgische Primal Creation is een nieuwe band die het beste voor heeft met het vintage geluid. De band speelt thrashmetal zoals we die kennen van de bekende bands uit...