ARTIEST: Pussy Riot

Rusland

Pussy Riot is het in 2011 opgerichte protestpunk/kunst-collectief uit Moskou bestaande uit een wisselende groep leden. De groep is bekend geworden met provocatieve guerilla punkrock optredens op publieke plekken.

Eind 2012 kreeg Pussy Riot wereldwijd de aandacht nadat leden van de groep werden opgepakt tijdens een optreden in een kerk in Moskou. Het optreden was een protest gericht tegen leiders van de Orthodoxe kerk omdat zij Poetin steunden tijdens zijn verkiezingscampagne. Drie van de leden (Maria ‘Masha’ Alekhina, Nadezhda Tolokonnikova en Yekaterina Samutsevich) werden veroordeeld tot twee jaar gevangenschap in strafkampen.

Vanaf 2014 laat de groep (met Alyokhina en/of Tolokonnikova) regelmatig van zich horen met acties tijdens de winterspelen in Sochi, recent tijdens het WK en in diverse video’s of als sprekers op conferenties en festivals. In 2016 debuteerde Maria Alekhina als actrice met een hoofdrol in Burning Doors, een toneelstuk van het Belarus Free Theatre, over politieke gevangenen in Rusland. Samen met Kyril Masheka en het muziekduo AWOTT speelt zij het nieuwe Pussy Riot project "Riot Days". Het is punk muziek met een multi-media show, gebaseerd op het boek "Riot Days" van Maria Alekhina.

OUDE OPTREDENS VAN Pussy Riot

Beijk alle oude (12) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Pussy Riot

OUDE OPTREDENS VAN Pussy Riot

Beijk alle oude (12) oude optredens

FOTO'S VAN Pussy Riot

Foto Pussy Riot te Pussy Riot - 29/01 - Patronaat Foto Pussy Riot te Pussy Riot - 25/01 - Effenaar Foto Pussy Riot te Pussy Riot - 25/01 - Effenaar Foto Pussy Riot te Pussy Riot - 29/01 - Patronaat Foto Pussy Riot te Pussy Riot - 25/01 - Effenaar Foto Pussy Riot te Pussy Riot - 25/01 - Effenaar
 
Bekijk alle 27 foto's van Pussy Riot

Pussy Riot NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van