Corneille/Roelofs Trio

Het Corneille/Roelofs-Trio behoort stellig tot de top van de Nederlandse jazzscene. Pianist Glenn Corneille en drummer Geert Roelofs zijn sinds hun conservatoriumtijd onafscheidelijk. Contrabassist Werner Lauscher vult de beiden al jaren aan. Deze 'workingband' staat als een huis.
Hun eerste Cd 'Finally' (2001) kreeg werkelijk fantastische kritieken (kijk maar op hun sites); opende de weg naar de gerenommeerde jazzpodia in binnen- en buitenland.
Hun tweede Cd 'And that's why' is in augustus 2003 uitgebracht door MUNICH RECORDS.
Het trio is nog hechter naar elkaar toegegroeid. Rust, diepgang in melodie, dynamiek en sfeer zijn kenmerken. Op het tweede album eigen werken, maar ook prachtige bewerkingen zoals 'Grace' van Jeff Buckley en 'Oblivion' van Astor Piazzolla.

Uit de pers: "Dit Trio behoort inmiddels tot de top jazz-acts van Nederland. Het wordt tijd voor de bijbehorende erkenning " (Paul van der Steen.)

"In de Jazz is Glenn Corneille op dit moment de 'Hot Cat' vergelijkbaar met Karel Boehlee in de jaren 80 en Michiel Borstlap in de jaren 90" (zie www.Sesjun.nl).

"Voor mij een dimensie extra .... ik geniet met volle teugen" (Bert van den Brink na bijwonen van live-concert.)

Cees Schrama: "het album wordt almaar mooier naarmate je er vaker naar luistert". "A major release! Exceptional compositional skills."

OUDE OPTREDENS VAN Corneille/Roelofs Trio

  • 11 - 13   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Corneille/Roelofs Trio

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Corneille/Roelofs Trio. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Corneille/Roelofs Trio NIEUWS