Obatala

België

Obatala, met als drijvende kracht Kobe Proesmans(o.a. Gabriel Rios, El Tattoo del Tigre, ex. Zita Swoon), is een combo dat graag buiten de lijnen kleurt. Het stelt datgene men dikwijls vanzelfsprekend vindt muzikaal in vraag. Uit een maagdelijk niets wordt een muzikaal verhaal geboren. Aan het publiek wordt gevraagd onvoorwaardelijk, zonder verwachting en onbevooroordeeld open te staan voor Obatala’s vorm van musiceren. Klank en ritme worden doorheen improvisatie geweven tot een nieuw verhaal.

Afro-jazz, Latin (uit de jaren zestig en zeventig), het Afrikaanse lied, minimalisme en Jazz tout court bieden een onuitputtelijke bron van melodieën en grooves. Wie Obatala eerder aan het werk hoorde en zag weet dat dansbaarheid de belangrijkste kapstok vormt voor hun muzikale zoektocht.

Die voorliefde voor ritmiek en beweging verklaart het ontstaan van deze ontmoeting. Muziek is immers altijd in beweging. Of je nu reproduceert of uitvindt ter plekke, het aanvoelen van de luisteraar is de uiteindelijke creatie. Die beweging, tussen klank, appreciatie en creatie, wil Obatala op 2 mei aanstaande letterlijk veruitwendigen. Zo hoopt dit eigenzinnig combo een organisch en fris ontstaan op een onwetend publiek te kunnen overbrengen, via beweging door zij die van beweging hun leven hebben gemaakt: dansers.

OBATALA nodigt ten dans. Een onvoorbereide interactie tussen muziek en het lichaam in beweging. Door professionele dansers te confronteren met haar ongeschreven muziek hoopt Obatala die momentane creatie in den lijve te zien. Beeld en beweging zullen OBATALA evenzeer tot een nieuwe klank en ritme dimensie inspireren. Klank vormt beweging en vorm beweegt klank.

OUDE OPTREDENS VAN Obatala

  • 02 jul
  • 02 feb `05
  • 24 - 27   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Obatala

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Obatala. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Obatala