Conceptz

De Rotterdamse rapper Conceptz, die voorheen onder de naam R.O.C. (Ruggid Outstanding Conceptz) opereerde, timmert al sinds de jaren ’90 aan de weg.

Hij maakte deel uit van de rap formatie Draztik Measurez, die op het punt stond om internationaal door te breken. Ze stonden oa in de GPNL finale en mochten naast het verzorgen van vele support acts, als toch best onbekende groep, op het alom bekende Lowlands festival optreden. Helaas ging de groep in ’02 uit elkaar.

Sindsdien werkt Conceptz weer volledig aan zijn solo materiaal.

Door QF werd hij overgehaald om in ’03 een uitstapje naar het Nederlands te maken. Dit beviel zo goed, dat er samen met de producer aan meerdere nummers werd gewerkt.”Het Leven” en “Stoorzender”zijn daar enkele resultaten van.

Conceptz was Funx factor in ’06, met het door SoundG8 geproduceerde nummer “Stap voor Stap”.

Hij heeft door de jaren heen oa met de producers QF, Lotuz, G-Boah, Taziyah, The Anonymous Mis, Virus Beats en SoundG8 gewerkt.

In het verleden heeft hij voor verschillende Amerikaanse acts zoals Xzibit, Brand Nubian, the Pharcyde, Gangstarr en Shabazz the Disciple, de support act verzorgd. Het podium van zalen zoals Nighttown, Melkweg, 013, Paradiso en Waterfront heeft Conceptz door de jaren heen geregeld mogen betreden.

In September 2012 releasde hij, tijdens de 2e editie van het Boomdox festival, zijn Bars & Respect EP; met features van RMB en producties van G-Boah en Markus Beats.

Overigens kreeg Conceptz in 2012 de kans op te treden op het Buma Rotterdam Beats evenement, tijdens Live on the low in Amsterdam, Mo$heb zn ‘C4′ album release party, Sammie & Bundy Styx hun ‘LNBW’ album release party en op de Music Matters avond in de Unie in Rotterdam.

Conceptz werkt nu samen met producer 2dope aan zn volledig Nederlandstalig album genaamd “Maatwerk”.

OUDE OPTREDENS VAN Conceptz

  • 23 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Conceptz

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Conceptz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.