Nirika

Uit: Nijmegen - Nederland

Nirika is een woord dat gebruikt wordt door de Huichol indianen in Mexico. Het betekent: de deuren tussen het bekende en het onbekende; de poorten tussen droom en werkelijkheid; de spiegel.

Als voltallige band is Nirika begonnen in juli 2002 te Nijmegen. In de formatie zanger / gitarist / bassist / drummer oefenen zij hun grootste hobby uit: muziek maken. Het resultaat hiervan zijn nummers die verschillende rockstijlen combineren en waarin geexperimenteerd wordt met ritmes en geluid.

In de muziek zijn de invloeden van o.a. Miranda Sex Garden, Dead Can Dance, Neurosis, The God Machine en Tool terug te horen.

Na vier maanden intensief repeteren is in begin november 2002 de demo "Mirror" opgenomen in de Big Mouth Recordings Studio te Nijmegen.

“Expirimenteel, meeslepend en strak zijn termen die me te binnen schieten bij het beluisteren van de vier nummers” “De kruisbestuiving tussen diverse rockgenres is verademend. Ritmische is het interessant en de zoektocht naar geluiden is succesvol” --- LiveXS maart 2003 ---


Bezetting:

Bas Postma - Zang
Stefan van Gaal - Gitaar
Cliff Koolmans - Bas
Marc van Gaal - Drums

OUDE OPTREDENS VAN Nirika

  • 14 - 20   jul
  • 14 - 20   jul
  • 12 - 13   sep
  • 05 - 06   sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Nirika

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Nirika. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Nirika

Live gezien door: