Tahoungan

Togo

De groep Tahoungan bestaat uit percussionisten, dansers en danseressen, steltlopers, vuureters en vuurspuwers. Zij zetten een wervelende en gevarieerde show neer, gebaseerd op onder meer traditionele instrumenten, kleding, dansen, maskers, tovenarij en voodoo rituelen. De groep laat met haar optreden het publiek de rijke Togolese culturele traditie meebeleven. Met haar moderne theatrale bewerking doet de groep ook een oproep tot vriendschap, solidariteit, vrede en het belang van dialoog tussen verschillende culturen.

De groep Tahoungan is opgericht naar aanleiding van een ontmoeting van Togolese vrienden op een festival voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in Drenthe, februari 2001. Zij ontdekten dat ze allen dezelfde wens koesterden: het behouden en uitdragen van de Togolese cultuur. Vanwege de verschillende verblijfplaatsen en de asielstatus van de jongeren was de start niet eenvoudig. Het initiatief heeft uiteindelijk in Deventer wortel geschoten. De betekenis van de naam Tahoungan is de naam van de heilige tamtam van het traditionele hof van Togo. De Tahoungan is 2,5 meter hoog en werd bespeeld door gecastreerde mannen als de koning het hof verliet. Tegenwoordig is deze tamtam door andere trommels vervangen. De groep wil het gebruik van dit magnifieke instrument echter laten voortleven. Zij bezit en bespeelt daarom zelf drie exemplaren en koos de naam Tahoungan voor de groep.

OUDE OPTREDENS VAN Tahoungan

  • 24 jun
  • 02 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Tahoungan

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Tahoungan. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Tahoungan

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: