FunkyBeans

Uit: Amsterdam - Nederland

De band zag het licht in het roerige Amsterdam aan het begin van deze eeuw. In die dagen zouden twee loslopende muzikanten elkaar de hand hebben geschud met de afspraak 'Lets Make Fun!'. Dit is natuurlijk een respectabel streven, maar het ligt voor de hand dat er meer moet zijn geweest. Hoewel het credo 'Let's Make Fun!' de grondslag mag vormen van de extreem positivistische stromingen van het Zen-Boeddhisme of de basis vormt van de helende werking van de lach-therapie, voor het rechtvaardigen van de het samenzijn van een gezelschap musici lijkt het maken van plezier op zichzelf een inhoudsloze bezigheid. Archeologisch onderzoek wijst dan ook uit dat deze slogan later werd gewijzigd in 'Lets Make FUNK!' en die extra K maakt alle verschil van de wereld. Immers, door de Funk verkrijgt Fun zijn identiteit. Er volgt een onduidelijke periode in de geschiedsschrijving. Maar zoals gebruikelijk in het hoofdstedelijke bandleven van die tijd moeten er in de begindagen vele wisselingen van muzikanten hebben plaatsgevonden. Het was een komen en gaan van artiesten, musici, kosmopolieten, charlatans en kunstenmakers, waarvan eenieder een indruk heeft achtergelaten op het spectakel dat later FunkyBeans zou worden.

Een eerste opgetekend optreden vond plaats op koninginnedag 2001 voor Café Helmers onder de naam The Funky Beans & The Soulsisters, en de straat bleek te klein voor het van alle kanten toestromende publiek dat afkwam op die waanzinnige Beat, die onweerstaanbare en niet aflatende Groove. Onder andere werd de AMP op het trendy KNSM-eiland platgespeeld en spoedig volgden ook interlokale optredens. De naam van de band werd ingekort tot FunkyBeans, het repertoire werd verder uitgebreid met Soul- en FunkClassics waarvan ieder jeuk onder z'n voeten krijgt, de bezetting stabiliseerde zich, een website werd ontworpen, en een spetterende demo werd gelanceerd.

OUDE OPTREDENS VAN FunkyBeans

  • 03 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN FunkyBeans

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van FunkyBeans. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.