Healthy Junkies

Het duurde niet lang voordat de vonk tussen hen overvloog en een stroom van nieuwe muziek op gang kwam, waarbij hun gedeelde invloed door artiesten als Iggy Pop, Nirvana, Blondie, Killing Joke en Sonic Youth een belangrijke rol speelde in de richting waar zij met hun muziek naar toe gingen.
Hun inspiratie halen ze uit het leven vandaan waarbij tekstueel gezien de lijn tussen autobiografisch en fictie wazig en gemixt is. Als zij zich daarbij een doel zouden moeten stellen dan zal dat het vastleggen van de essentie van de muziek uit het verleden zijn maar dan heftig in het heden geplaatst. Bij elkaar gemomen kun je hun stijl misschien het beste omschrijven als een blend van glam, grunge, punk en new wave.
Healthy Junkies werd in een korte tijd al zeer succesvol. Dat zie je bijvoorbeeld op Youtube waar de song 'Trash My Love' al meer dan 60.000 keer bekeken is, terwijl de teller voor de 'Copycat' clip al ruimschoots de 100.000 views voorbij is.
Vorig jaar werd Healthy Junkies uitgenodigd om als headliner op het new talent podium van het prestigieuze Rebellion punk festival te spelen. Dat viel zo goed in de smaak van het publiek en de organisatie dat ze dit jaar weer zijn uitgenodigd, maar dit keer voor een optreden op het hoofd podium. Daarnaast speelden zij o.a. op het Nice and Sleazy festival in Morecambe in 2012 en 2013.
Naast een drukke agenda in Engeland staan ze regelmatig in Frankrijk en Nederland op het podium. In Nederland zijn ze in een jaar tijd al vier keer teruggekeerd voor een korte tour.
Nina en Phil worden op het podium begeleid door bassist Dave Renegade en good old Danny Fury op drums.

OUDE OPTREDENS VAN Healthy Junkies

  • 16 feb `14
  • 13 feb `14

KOMENDE OPTREDENS VAN Healthy Junkies

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Healthy Junkies. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Healthy Junkies