Monkey Blue Monkey

Nederland

In 1998 wordt Monkey Blue Monkey (MBM) opgericht. Niet geheel tegen de norm in maar wel met enige progressie, combineren zij 'blues' met 'rock ‘n roll' en 'jazz' met 'funk'. In de jaren die volgen treed de groep onafgebroken op en speelt zich redelijk in de kijker tijdens de voorprogramma’s van Van Dik Hout en Madness. In 2000 wordt er zelfs een in eigen beheer opgenomen single uitgebracht. Maar in plaats van een spetterende carriere voor MBM, blijkt dat echter het laatste wapenfeit van de band te zijn: korte tijd later heft zij zichzelf op.
Gitarist Mike de Wit en zanger/saxofonist Peter de Vries besluiten in 2003 een doorstart te maken onder de naam Titties ‘N Beer, vernoemd naar een nummer van Frank Zappa. Hun handelsmerk, vermakelijk van Jazz tot Trash, wordt uiteraard gehandhaafd. Naast het vinden van een bassist en tweede gitarist, te weten Apip Supriatna en Brian de Wit is de band er nog niet in geslaagd een geschikte drummer te vinden. Na een aantal audities vindt de band een drummer in de persoon van Pieter Veldhuis en besluit de groep vooralsnog om door te gaan onder de naam Monkey Blue Monkey.
Hiermee kondigen de bandleden een jaartje repetitie-pauze aan. 2003 zal een MBMloos jaar zijn. Aan het einde van het jaar sabbatical (2004) hopen de bandleden de flessen te ontkurken en weer volop in de schijnwerpers te staan.

OUDE OPTREDENS VAN Monkey Blue Monkey

  • 20 - 23   jun
  • 06 mei `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Monkey Blue Monkey

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Monkey Blue Monkey. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Monkey Blue Monkey