Uplifted

Uit: Helmond - Nederland

Februari 2003. Bart, Ferry, Gert, Huybers en Rob zijn het eens; zij gaan samen een band beginnen. Uplifted. Ondanks de verschillende muzikale voorkeuren, is er een gezamenlijk doel. Uplifted gaat originele, groovy muziek maken. De agressie van punk en hardcore, de groove en melodie van (nu-)metal en de emotie en diepgang van rock zijn de voornaamste muzikale pijlers van Uplifted.
Uplifted staat voor het constant zoeken naar verbetering waarbij alles in dienst staat van het maken van goede liedjes. Hiervoor worden redelijk serieuze teksten gebruikt die voornamelijk betrekking hebben op persoonlijke ervaringen in het dagelijks leven.

Ongeveer twee maanden na oprichting worden de eerste optredens gegeven. Rens, een bevriende student audiotechniek, benadert Uplifted om in de SAE studio’s in Rotterdam kosteloos te komen opnemen voor zijn afstudeerproject. Dit is een enorme buitenkans, hoewel het misschien nog te vroeg is de studio in te gaan. Tevens heeft Rens nauwelijks ervaring met opnemen. Besloten wordt er honderd procent voor te gaan. Zo zijn eind mei 2003 de 5 eerste Uplifted nummers opgenomen. De EP ‘Fed from the heart’ is een feit.

‘Fed from the heart’ is een prima eerste kennismaking met Uplifted. Toch is de band bewust van de schoonheidsfoutjes die te horen zijn. Niettemin wordt de EP vol vertrouwen uitgebracht. Uplifted is trots op het resultaat.
Tussen het opnemen en het daadwerkelijk uitbrengen van ‘Fed from the heart’ zit een tijdsperiode van ongeveer 7 maanden. In die tijd heeft Uplifted veelvuldig op de planken gestaan. Met een energieke act bouwt de band een goede live-reputatie op.

Vanaf eind 2003 is besloten voorlopig geen optredens meer te geven om de focus te leggen op nieuw en beter werk. De lat wordt wederom hoger gelegd. Het materiaal dat gemaakt wordt is meer volwassen, divers en kwalitatief beter. Uplifted is klaar om in 2004 een nieuwe stap voorwaarts te maken en wil dit op de podia laten zien.

OUDE OPTREDENS VAN Uplifted

  • 04 apr `08
  • 14 dec `07
  • 14 dec `07
  • 03 - 05   aug
  • 12 mei `07
  • 30 apr
  • 17 sep
  • 16 - 18   jun
  • 08 apr `06
  • 31 - 15   mrt
Beijk alle oude (13) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Uplifted

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Uplifted. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Uplifted

Beijk alle oude (13) oude optredens

FOTO'S VAN Uplifted

Foto Uplifted te Tuinfeest Nirwana 2007
 
Bekijk alle 1 foto's van Uplifted

Uplifted NIEUWS

Live gezien door: