Wolfram Spyra

Wolfram Spyra (1964) is geboren in Eschwege (Duitsland) en componeert elektronische muziek. Geluid is zijn kunstvorm. Hij heeft muziek geschreven en gemaakt voor films, televisieprogramma’s, theater, dansprojecten. Tevens is hij actief als sound designer.
Begin jaren negentig is hij zijn carrière begonnen met het maken van soundscapes en kunstinstallaties op diverse plekken in Duitsland. Spyra heeft met uiteenlopende artiesten, kunstenaars, dj’s en producers samengewerkt. Zijn eerste plaat, “Homelistening is Killing Clubs” verschijnt in 1995.
Spyra concentreert zich op elektronische muziek. Soms wat aan de experimentele kant, maar altijd toegankelijk waar het ritmes en melodieën betreft.
Zijn nieuwe album komt in juni 2014 uit en daarop legt Spyra de complexiteit en de vervreemding van analoge synthese bloot. Hij noemt dit nieuwe genre ‘post-electronic’.

OUDE OPTREDENS VAN Wolfram Spyra

  • 27 jun `14

KOMENDE OPTREDENS VAN Wolfram Spyra

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Wolfram Spyra. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN