Lidy Blijdorp

Nederland

Lidy Blijdorp (1986) is een jonge gepassioneerde celliste met een enorme vertelkracht, alom geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. In 2011 behaalde zij in Parijs haar master met de hoogste onderscheiding, 1iere Prix avec felicitations. Sinds oktober 2013 studeert Lidy bij de wereldberoemde Gary Hoffman, aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel.

Lidy behaalde diverse prijzen bij concoursen, zoals het Nationaal Cello Concours van de Amsterdamse Cellobiennale, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN) en het Prinses Christina Concours.

Blijdorp geeft regelmatig recitals in de belangrijke Nederlandse zalen zoals de Doelen, Vredenburg, Leiden Stadsgehoorzaal en het Concertgebouw Amsterdam. Als soliste maakte ze in 2011 een tournee door de Baltische Staten met het celloconcert van Elgar, begeleid door het Amersfoorts Jeugdorkest. Begin 2013 soleerde ze met het State Hermitage Orchestra in St. Petersburg, met het celloconcert van Dvorak en een premiere van de componist Sergej Yevtushenko.

Lidy speelde met gerenommeerde musici, zoals Paolo Giacometti, Charles Neidich, Pieter Wispelwey, Janine Jansen, Nobuko Imai en Emmy Verhey. In kamermuziekverband trad ze op in New York (Sylff Chamber Music Seminar, Juilliard School), Italie (Chiesa di San Domenico, Recanati), Zwitserland (Ftan Festival) en Parijs (Archives Nationales, Maison de la Culture du Japon).

Lidy Blijdorp is onlangs een jazz-duo gestart met haar broer, de jazz-pianist Charles Blijdorp.

Lidy bespeelt een Sylvestre cello die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds.

OUDE OPTREDENS VAN Lidy Blijdorp

  • 18 - 20   sep
  • 24 sep `17
  • 23 apr `17
  • 11 - 16   mrt
  • 16 - 25   okt

KOMENDE OPTREDENS VAN Lidy Blijdorp

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Lidy Blijdorp. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Lidy Blijdorp

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: