ARTIEST: Bukowski

Nederland

In 1999 formeren singer-songwriter Simon Pritchard en drummer Nicolette Lie de band Cassidy.

Binnen een half jaar groeit de band uit tot een vijftal en neemt hun eerste demo op.
Deze demo "Cassidy" wordt zeer positief ontvangen door de pers en radio. Het nummer "Hide the scars" wordt door Fret uitgebracht en wordt herhaaldelijk op de radio gedraaid.

In juni 2001 neemt de band hun tweede demo-cd op, "The 5 spot". Ook deze demo wordt positief ontvangen. Zo wordt deze demo vermeldt als demo van de maand in het blad Live XS en speelt de band live tijdens een BNN radio-sessie. Een groep studenten van de Filmacademie is zo enthousiast over het nummer "Mrs. Jones" van deze demo dat ze aanbieden om een videoclip bij dit nummer te maken. Zo geschiedde. Optredens in onder andere de Melkweg en Paradiso bevestigen de kwaliteit van de live-optredens van de band.

Een jaar met wisselingen in de bezetting van de band volgt. De oorspronkelijke kern van de band gaat door. De naam van de band is nu verandert in "Bukowski". Simon Pritchard en Nicolette Lie zijn momenteel bezig met opnames van nieuwe nummers.Bukowski is momenteel bezig met
opnames voor hun debuut CD.

OUDE OPTREDENS VAN Bukowski

  • 22 - 24   jun
  • 15 - 17   jun
  • 08 - 09   jan
  • 23 nov

KOMENDE OPTREDENS VAN Bukowski

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bukowski. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bukowski