Emiel Janssen

Nederland

Emiel Janssen ('90) begon op zesjarige leeftijd met pianolessen bij Dorote Crijns in Alkmaar. Na 7 jaar les te hebben gehad kreeg Emiel klassiek pianoles bij Gerard Boeters, en lichte muzieklessen bij Jan Koehoorn. In 2012 behaalde Emiel zijn bachelor-diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag na daar gestudeerd te hebben bij Marcel Baudet, Paul Komen en Ellen Corver. Zijn master diploma behaalde hij ook hier bij Ellen Corver.

Emiel heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Dimitri Bashkirov, Jan Wijn en Igor Roma voor klassieke muziek en Rembrandt Frerichs voor jazz-muziek. Hij speelde in onder meer De Doelen in Rotterdam, Het Concertgebouw in Amsterdam en de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. In november 2013 soleerde hij in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Ook was hij meermaals te horen op radio 4.

Ook is hij actief in de kamermuziek. Hij maakte deel uit van het Fourier pianotrio, waarmee hij furore maakte in de kleinere huiskamers in Nederland. Met zijn neef Tim Sabel vormt hij een pianoduo.

Emiel houdt zich ook bezig met moderne muziek. Tijdens de NJO muziekzomer 2013 speelde hij verscheidene werken van de componist Steve Reich, waarbij de componist zelf coachte.

OUDE OPTREDENS VAN Emiel Janssen

  • 10 mei `17
  • 17 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Emiel Janssen

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Emiel Janssen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Emiel Janssen

Live gezien door: