Tomi & su TimbaLight

Uit: Belgie - Cuba

De band telt maar liefst 11 muzikanten afkomstig uit Cuba, Belgie en Duitsland, maar nu allen woonachtig in Brussel en omgeving. Ze spelen de Cubaanse salsavariant die tegenwoordig ‘timba’ wordt genoemd, maar in een iets mildere vorm. Hun muziek moet in de eerste plaats dansbaar zijn, maar daarnaast ook toegankelijk zijn voor niet dansende ‘luisteraars’, vandaar de naam TimbaLight.

Bandleider Tomi is niet alleen een gedreven zanger, maar ook arrangeur en componist, en in zijn nieuwe band heeft hij zich omringd met ervaren topmuzikanten. Doel is de Cubaanse muziek naar een hoger niveau te tillen en te verbreiden door heel Europa of, waarom niet, de hele wereld.

Begin vorig jaar (2010) is hun eerste promo-cd “Mi timba” opgenomen met daarop drie eigen nummers: ‘Mi Timba’, ‘La Fiera’ y ‘Confesiones’. Maar de plannen voor het eerste ‘echte’ album liggen al klaar. Het wordt een album met voornamelijk eigen composities, aangevuld met nummers van andere Cubaanse componisten. Dit album met de titel ‘Sorpresa’ zal 10 puur Cubaanse dansnummers bevatten, met bijdragen van enkele verrassende gastmuzikanten. De opnames zullen zowel in Belgie als in Cuba plaatsvinden. Momenteel wordt er nog druk geschreven aan teksten, muziek en arrangementen. Enig geduld is dus nog wel op zijn plaats, maar intussen zijn Tomi & su TimbaLight al regelmatig op verschillende podia in Belgie en Nederland te vinden.

OUDE OPTREDENS VAN Tomi & su TimbaLight

  • 14 nov `15
  • 23 - 26   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Tomi & su TimbaLight

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Tomi & su TimbaLight. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Tomi & su TimbaLight