Yellow Suitcase

Uit: Gaanderen - Nederland

Yellow Suitcase maakt frisse melodische popmuziek. De driekoppige band onderscheidt zich door haar bijzondere bezetting en verrassende, creatieve songs. Doordat de band veel gebruik maakt van loops en effecten weet ze, ondanks de kleine bezetting, een veelzijdige sound neer te zetten.
Het repertoire varieert van sfeervolle luisterliedjes tot dansbare pop en rock met eigenzinnige arrangementen. De dromerige, maar vaak ook herkenbare, teksten worden ondersteund door een muzikaal geheel dat zowel catchy als melancholisch klinkt.

De basis voor Yellow Suitcase is gelegd door Dayenne Wielheesen (basgitaar) en Joel Groen (drums, keyboard). Aanvankelijk wilden ze een funkband oprichten, maar gaandeweg besloten ze om iets unieks en eigens te gaan beginnen. Daarbij bespeelt Dayenne de basgitaar regelmatig als solistisch instrument en combineert Joel drums en toetsen. Eind 2012 vonden ze in Roos van den Broek de zangeres die de band compleet maakt.

In het voorjaar van 2014 bracht Yellow Suitcase haar debuutalbum Maze of Mind uit. Een duidelijke weerspiegeling van de gevarieerde mogelijkheden van de band. Waar het ene nummer de mysterieuze kant van de band toont, zijn er ook vrolijke uptempo songs en gevoelige ballads te vinden op de plaat.

Directe invloeden zijn, mede door de opvallende bezetting, wellicht lastig te vinden. Desondanks haalt de band hoorbaar inspiratie uit artiesten als Fiona Apple, Zero7 en Eefje de Visser.

KOMENDE OPTREDENS VAN Yellow Suitcase

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Yellow Suitcase. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Yellow Suitcase Maze Of Mind cover

Yellow Suitcase - Maze Of Mind

Yellow Suitcase moest een funkband worden. Dat was het plan van oprichters Rayenne Wielheesen, multi-instrumentalist Joel Groen en de later toegevoegde zangeres Roos van...