Herbert Grönemeyer

Uit: Göttingen - Duitsland

Herbert Grönemeyer, een begrip in Duitsland. In Duitsland staat Grönemeyer al tientallen jaren aan de top. In 1984 brak hij door met het album '4630 Bochum', waarvan de titelsongs, 'Männer' en 'Alkohol' de bekendste nummers zijn. Grönemeyer bevestigde zijn kwaliteiten later op andere albums als 'Ö'(1988) en 'Chaos' (1993). In 1995 baarde hij opzien door twee live-albums uit te brengen: één van een tournee met zijn band en een 'Unplugged'-album, de registratie van een optreden bij MTV.
Inmiddels trokken live-optredens van Grönemeyer volle stadions. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Zwitserland en Oostenrijk. In 1998 moest Grönemeyer zijn tournee naar aanleiding van de CD 'Bleibt alles anders' wegens privé-omstandigheden onderbreken. Begin november van dat jaar overleden zowel zijn broer als zijn vrouw; zijn laatste album 'Mensch'(2002) staat enerzijds in het teken van dat verlies, maar is anderzijds een blik vooruit naar een nieuwe toekomst. Het album en de single 'Mensch' waren in Duitsland een groot succes: beide cd's stonden in de hitparades lange tijd op nummer één. Ook de aansluitende tournee, waarvan onlangs de dubbel-dvd 'Mensch-live' verscheen, was een groot succes. Overigens deed Grönemeyer tijdens die tournee ook Nederland aan, waar hij in november 2002 een bijna 3 uur durend concert in De Melkweg gaf, voor enthouiaste Duitse en Nederlandse fans. In 2007 kwam het album 'Zwölf' uit. Dit jaar wordt hij in Duitsland verkozen tot "Unsere Besten Musikstars". Drie jaar later komt de single 'Komm zur Ruhr' uit. Deze single wordt uitgebracht ter promotie van het Ruhrgebied. In 2011 verscheen de single 'Schiffsverkehr' en niet veel later volgt het gelijknamige album.
Een concert met Grönemeyer is een belevenis: door de energieke performance van Grönemeyer, door de fantastische band die hem begeleidt en door de goede sfeer die zijn concerten kenmerkt.

OUDE OPTREDENS VAN Herbert Grönemeyer

  • 01 apr `19
  • 18 jun `15
  • 26 - 28   mei
  • 21 sep `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Herbert Grönemeyer

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Herbert Grönemeyer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Herbert Grönemeyer

Herbert Grönemeyer NIEUWS

CD-RECENSIES

Herbert Grönemeyer I Walk cover

Herbert Grönemeyer - I Walk

De in Bochum geboren Herbert Grönemeyer is sinds jaar en dag mateloos populair in thuisland Duitsland. In de rest van de wereld vergaarde hij door de jaren heen ook...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: