NME

Nederland

NME is ontstaan uit een aantal andere bands die actief waren in de Ymond. Via Internet en muzikale vrienden vonden de in augustus 2002 de bandleden elkaar. Na een tijd in de oefenruimte aan eigen materiaal gewerkt te hebben wordt het in 2003 tijd voor een aantal eerste optredens. De bandleden zijn afkomstig uit; Beverwijk, Haarlem en Heemskerk.

De muziek die NME maakt is beïnvloed door hardcore, metalcore, powermetal gemixt met groovemetal. De muziek is vergeleken met; Soulfly, Pantera, Slayer, Biohazard en Machinehead, maar een eigen sound is natuurlijk wat er uitkomt. In maart 2005 heeft NME hun eerste demo-CD uitgebracht in eigen beheer, met de titel "Hate is timeless", op deze CD staan vier eigen nummers.

NME beschikt over een zanger die naast een vette strot te hebben, ook nog een goed clean kan zingen, de tweede zang gaat hier bruut over heen. Het gitaar werk is ronkend...gierend en met veel feedback...maar vooral een strakke en knallende liveshow is wat je kunt verwachten. En voor o.a. Laberinto, Triggerfinger en Van Katoen heeft NME als openingsact gediend. NME Gaat in mei van 2006 wederom de studio in om een volledige CD op te nemen, deze gaat de titel: “The architect of my downfall” krijgen en zal vier studio tracks, twee live tracks en een DVD clip bevatten.

De bandleden van NME doen bijna alles om te kunnen spelen; of het nu in de oefenruimte of op een podium is, ze geven zich voor 100% en zijn er op uit een goede vibe en energie de zaal in te krijgen, om daar mee fans te winnen voor hun muziek...

OUDE OPTREDENS VAN NME

  • 06 nov `09
  • 11 jun
  • 22 - 24   okt
  • 06 mrt
  • 27 - 28   dec

KOMENDE OPTREDENS VAN NME

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van NME. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN NME

Live gezien door: