Innerlogic

Uit: Joure - Nederland    Genre(s): Punk - emo-core

Innerlogic werd opgericht in 1996 als vervolg op KGB Inc. Hoewel begonnen als hardcore/metalband, integreerden de leden al snel invloeden uit andere stromingen binnen de popmuziek in hun nummers waardoor langzaam maar zeker zoiets als een eigen geluid ontstond, een soort technische hardcore/metal crossover met poppy (tweestemmige) zang, ook wel eens als emocore bestempeld,hoewel over het algemeen een stuk harder dan de meeste emocore-bands.
In FREEZE werd de band dan ook omschreven als een hardcore-band met gitaarrock-invloeden. In de muziek zijn invloeden te horen van groepen als Helmet, Refused, Sunny Day Real Estate en Weezer.
De band begon met het schrijven van een bultje nummers, die in februari 1999 werden vastgelegd op de demo "Things We Say", die in beperkte oplage werd uitgebracht en goede kritieken kreeg in de Friese pop-pers.Met deze demo op zak werd er flink gespeeld, voornamelijk in Heerenveen en omstreken.
In Juni van dat jaar kreeg de band ook te maken met haar eerste bezettingswisseling,namelijk zanger/oprichter Martijn besloot om zijn geluk te beproeven bij de marine. Daarop besloot gitarist Marty de zanghonneurs waar te nemen,en werd er in de persoon van Johan een tweede gitarist gevonden. In deze bezetting werd de tweede cdemo opgenomen. De band combineert op deze tweede demo heftig hakkende drumpartijen met botte riffs en melodieuze zang. Deze demo kon rekenen op goede recensies in onder meer de Aardschok en de Freeze. Op basis van deze demo werd er geregeld live gespeeld. Na deze demo besloot Hendrik de bas aan de wilgen te hangen en te gaan drummen. Na een tijdje werd in de persoon van Robert een nieuwe bassist gevonden.
In deze bezetting werd er gewerkt aan nieuwe nummers die vervolgens op de nieuwste Innerlogic CD, genaamd "four Song EP", werden vastgelegd. Hardcore met een positieve inslag.

OUDE OPTREDENS VAN Innerlogic

  • 07 mei `11
  • 31 jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Innerlogic

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Innerlogic. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Innerlogic

Live gezien door: