Nienke Botma

Uit: Alkmaar - Nederland    Genre(s): Pop - singer/songwriter

Nienke Botma begon als peuter met blokfluit, maar stapte over op keyboard toen ze oud genoeg was om naar de muziekschool te mogen. Die overstap gaf haar de inspiratie om verhaaltjes te maken en uiteindelijk liedjes.
Na eerst te zijn begonnen op de PABO, blek dat haar hart toch meer bij de muziek lag, en stapte ze over naar het Conservatorium, om de opleiding docent muziek te volgen. Na het behalen van haar diploma en een aantal jaar voor de klas, begon het verlangen naar het schrijven van nummers weer de kop op te steken, en na een aanvankelijk stugge start ging dat later in een vlot tempo.
Dit resulteerde in april 2015 tot haar eerste CD 'Begin'.

Haar nummers hebben gevarieerde onderwerpen. Liedjes met haar kijk op de wereld, dingen die ze heeft meegemaakt of onderwerpen die compleet uit de lucht gegrepen zijn. Het belangrijkste is dat het nummer ergens over gaat en dat er veel gevoel in gelegd kan worden. Haar stem varieert van zacht en intiem naar krachtig en rauw en haar pianospel brengt het geheel samen.

OUDE OPTREDENS VAN Nienke Botma

  • 02 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Nienke Botma

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Nienke Botma. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.