Vinny Fazzari

Amerika

Vinny Fazzari is singer-songwriter en multi-instrumentalist.

Vinny groeit op in de USA op een eiland voor de kust van Californie, Catalina Island, in een klein stadje genaamd Avalon. Op zijn vierde begint hij met drummen, om al snel daarna ook de gitaar op te pakken. Op zijn negende speelt hij in een rockband, op zijn veertiende heeft hij een vaste gig in een club voor 21+. Na de middelbare school heeft Vinny het wel gehad met het eiland en vertrekt naar Venice Beach. Na vele optredens in allerlei clubs, waaronder The Viper Room van acteur Johnny Depp, opent hij zijn eigen studio in Santa Monica om zich toe te leggen op zijn vaardigheden als producer en engineer. Artiesten als Bob Dylan en Earth, Wind & Fire weten hem te vinden. Uiteindelijk mist Vinny het spelen voor live publiek, verkoopt zijn studio en vertrekt naar Europa. Hij gebruikt Amsterdam als uitvalbasis voor optredens in onder meer Duitsland, Italie en Spanje. In Amsterdam ontmoet Vinny veel muzikanten, waaronder Ivo Severijns en Gus Genser (Herman Brood’s Wild Romance) en John Hayes (Mother’s Finest) met wie hij een band opricht en veel clubs en festivals aandoet.

OUDE OPTREDENS VAN Vinny Fazzari

  • 18 sep `15
  • 12 sep `15

KOMENDE OPTREDENS VAN Vinny Fazzari

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Vinny Fazzari. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Vinny Fazzari

CD-RECENSIES

Vinny Fazzari Live Life Long cover

Vinny Fazzari - Live Life Long

De in Avalon geboren Vinny Fazzari viel al vroeg in zijn leven voor de muziek van The Beatles. Een invloed waarvan op het eerste echte soloalbum niet veel te merken is,...