The Great Plains

Uit: Courtenay, Vancouver Island - Canada

The Great Plains: is voornamelijk een Canadese/Metis/Nederlands
Folk Band met een Celtic en Americana uitstraling.
Saskia geboren in Nederland, (met haar ouders naar Canada geemigreerd) en Darrel an Aboriginal Native Canadian.
In die hoedanigheid toert dit duo met veel succes door Canada, en ook in Nederland, België, Zwitzerland en Duitsland. Door de verscheidenheid in stemmen en instrumenten en een zeker entertainmentgehalte is the Great Plains, naar zeggen van hun fans, een graag geziene gast bij culturele centra en op vele evenementen.
Saskia en Darrel zijn van grote invloed geweest op de Alt-Country scene in Canada met hun bescheiden hit “The Porchlight”. Dit nummer is later uit gegroeid tot een van de klassieke nummers in hun repertoire. Hun muziek blijft onverminderd populair in Canada en door hun lange historie van sfeervolle originele liedjes spreekt het iedereen aan. The Great Plains hebben 4 originele Albums gemaakt en brengen de nieuwste “The Bluebird Trail” met hun mee naar Nederland.

In Septeber 2016 gaat dit Canadese tweetal weer op tournee in Nederland om het publiek, naar hun eigen zeggen, eens kennis te laten maken met het leven, love en countryside in Canada door liedjes en humor.

Hoe dan ook; door bekende en nieuwe warme sfeervolle leidjes uit te voeren op een Folk, Americana en Keltische wijze ontstaat muziek die door jong en oud omarmd wordt.

KOMENDE OPTREDENS VAN The Great Plains

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Great Plains. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.