Yusa

Cuba

Yusimil López Bridón, beter bekend als Yusa, is een Cubaanse zangeres die door menig muziekliefhebber wordt gezien als de beste zangeres uit Cuba.

Yusa maakt muziek met gevoel, schrijft haar eigen teksten en bespeelt talloze instrumenten, van de gitaar tot de piano. De muzikale kunst geniet bij Yusa prioriteit. Ze is een echte artiest en wordt, naar eigen zeggen, niet bewogen door verkoopcijfers.

Haar muzikale invloeden variëren van jazz tot rock. Ze wordt geïnspireerd door Earth, Wind & Fire maar bijvoorbeeld ook door Kool and the Gang. Deze brede muzikale voorkeur zorgt ervoor dat haar eigen muziek heel divers is. Ondanks dat haar (titelloze) debuutalbum in het Spaans wordt gezongen, is het niet moeilijk om geraakt te worden door haar unieke vocals.

Haar opvallende verschijning doet sommigen denken aan zangeressen als Tracy Chapman en Cassandra Wilson. Yusa's geraffineerde en eclectische muziek biedt je de mogelijkheid om Cuba op een andere manier te leren kennen. Ze staat vooral bekend om haar doordachte, 'sophisticated' songteksten. Daarnaast is ze qua productie heel onderscheidend. Ze is wars van een keurslijf en dat maakt haar albums altijd anders en inventief. Met geluiden van bijvoorbeeld treinen, cameraclicks en het geluid van de golven in de Cubaanse zeeën, Yusa is creatief te noemen.

Ze is in 2003 door de BBC Radio 3 tot beste nieuwkomer bekroond. Inmiddels is zij een naam die op internationaal niveau regelmatig de revue passeert.

OUDE OPTREDENS VAN Yusa

  • 25 mei
  • 17 - 26   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Yusa

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Yusa. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Yusa