Projectmanager

Nederland

Het Brabantse Projectmanager borduurt voort op waar ze met eerdere bands eindigden. Bassist Dirk Timmers en gitarist Edwin Timmers vormden in de jaren negentig de helft van het energiek punkpoppende Jabberwocky. Drummer Aart van den Berg en (alweer) Edwin speelden in The Wimps, een iets zwaarder rockende variant van Jabberwocky.

Projectmanager houdt van catchy popdeunen en gitaarbands. Inspiratie putten ze uit ruim vijftig jaar popmuziek, ongeacht de huidskleur van de uitvoerenden. Ze streven naar ‘wegwerpliedjes met eeuwigheidswaarde’, zoals een radiomaker ooit opmerkte over de hemelse pop van the Ronettes en the Shangri-La’s. Daarom heeft Projectmanager drie zangers.

Eind 2016 verscheen hun debuut op CD en LP. Roel Blommers nam ‘m op en deed de productie (zoals hij ook deed voor Pauw, Traumahelikopter en Afterpartees). De plaattitel Paperclip Fitness down Fading Saints Club verwijst met de nodige zelfspot naar de weinig indruk makende verrichtingen van een stel verpieterde helden. Projectmanager kan het niet moeilijker maken, wel leuker.

OUDE OPTREDENS VAN Projectmanager

  • 15 feb `20
  • 21 apr `17
  • 11 mrt `17
  • 21 jan
  • 21 nov

KOMENDE OPTREDENS VAN Projectmanager

  • 03 - 05   sep

OUDE OPTREDENS VAN Projectmanager

FOTO'S VAN Projectmanager

Foto Projectmanager te Monsters of Mariaheide 2017 Foto Projectmanager te Monsters of Mariaheide 2017
 
Bekijk alle 2 foto's van Projectmanager

Projectmanager NIEUWS

CD-RECENSIES

Projectmanager Next! cover

Projectmanager - Next!

Als muziek eenmaal in je bloed zit, dan is het onmogelijk om er van los te komen. De jonge vijftiger Edwin Timmers weet daar alles van: na vijfentwintig jaren zwoegen in...