The Freelance Band

Uit: Den Haag - Nederland

The Freelance Band speelt weer in de originele bezetting. Met Aad van Pijlen op bas, Frank Nuyens op elektrische gitaar en Philip Kroonenberg op akoestische gitaar en ukelele. In 2015 werd de band uitgebreid met mondharmonicaman Hans de Vries en drummer Andreas Robbie Carree.

In de eerste bloeiperiode van de band bracht Red Bullet twee elpees uit van The Freelance Band. “Rough ’n Tough” (1980) en “Midnight Power House” (1985). Aan de platen werkten ook de toenmalige bandleden Henno Eizenga (drums) en Willem van der Wall (slide-gitaar) mee, en leverden ex-Livin’ Blues zanger Niko Christiansen (sax) en ex-Blizzardsgitarist Eelco Gelling bijdragen.
Geplaagd door een te forse dosis “Party Time” (drugs en drank) viel de band in 1986 uiteen. Van Pijlen ging verder in Livin’ Blues en daarna in Jules Deelder’s theatershow. Lagrand keerde voor korte tijd terug naar Livin’ Blues en maakte daarna deel uit van de Muskee Band, The Blizzards en Blues Summit. Nuyens ging op pad met de Q en Kroonenberg nam een welverdiende “rehab” en maakte daarna met “his Magic Magicians” vijf cd’s met eigen songs.

Bij een concert ter ere van de in 2005 overleden mondharmonicaman John Lagrand, troffen Van Pijlen, Nuyens en Kroonenberg elkaar weer en besloten een nieuwe start te maken. Eind 2014 werd begonnen met het opnemen van nieuwe songs, die begin 2016 op cd verschijnen. De band is uitgebreid met Hans de Vries op mondharmonica, rubboard en zang, en Andreas Robbie Carree op drums. Die basisformatie kan tijdens opnamen en optredens worden uitgebreid met Harm van Sleen (pedalsteel, banjo, dobro, arrangementen), Roel Spanjers (accordeon, hammond orgel, piano), Ingeborg Kneut (viool, cello), Boris van der Lek (tenor sax), Matthijs Sepers (trompet), Niko Christiansen (bariton sax) en Kees-Jan Hoogeboom (trombone, tuba en trompet).

OUDE OPTREDENS VAN The Freelance Band

  • 17 - 02   aug
  • 22 apr `18
  • 29 sep `17
  • 24 sep
  • 12 - 28   aug
  • 10 jun `16

KOMENDE OPTREDENS VAN The Freelance Band

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Freelance Band. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Freelance Band

Live gezien door: