DJ Dano

Uit: Amsterdam - Nederland    Genre(s): Dance - gabber

Daniel Leeflang, beter bekend onder zijn artiestennaam DJ Dano (Amsterdam, 29 januari 1970) is een Nederlandse techno- en hardcore house DJ en producent. Leeflang begon rond 1984 als diskjockey bij verschillende Amsterdamse radio piraten zenders. Daarnaast deed hij journalistiek werk voor het Nieuws van de Dag, onderdeel van de Telegraaf. Na het schrijven van een artikel over de bekende housediscotheek RoXY aan het einde van de jaren 80 besluit hij deze muziekstijl zelf te gaan draaien. Leeflang geldt daarna als een van de pioniers van de gabbermuziek en werd bekend overal ter wereld. Hij produceert onder meer platen voor het Mokumlabel en maakt remixes voor andere dj's. Samen met collega's dj's Buzz Fuzz, Gizmo en The Prophet richt hij het collectief The Dreamteam op waarmee ze optreden op grote dancefeesten over de gehele wereld. In deze periode wordt de gabberhouse een landelijke hype wat snel de wereld over ging en werkt Leeflang veel voor ID&T. In 1996 maakt Leeflang deel uit van de groep De Spooksprekers, samen twee dichters en Def P van de rapgroep Osdorp Posse. De groep brengt een cd uit en treedt op tijdens Het Crossing Borderfestival en Lowlands.

Rond 2000 richt Leeflang zich meer op de technomuziek, nadat de hype rond de gabbermuziek is overgewaait. In de jaren 2000 produceert hij ook trance onder de pseudoniemen Satcom en Solar #7. Nadat de gabberhouse in 2004 weer opleeft maakt hij samen met de andere oud-leden van The Dreamteam weer een compilatie-cd. In 2006 schreef hij de titelsong voor de documentaire ‘God Is My DJ’ over Duncan Stutterheim, mede-oprichter van ID&T.

Tegenwoordig werkt Leeflang nog steeds als dj en producer. Hij schreef (samen met Jeroen Goeijers) het album Earl’s Court - 22 Nevern place. In het voorjaar van 2020 heeft hij samen met Def P (Osdorp Posse) de track ‘Wat de FOK ouwe’ uitgebracht met een streaming release in Paradiso, Amsterdam.

OUDE OPTREDENS VAN DJ Dano

  • 10 - 11   dec
  • 09 dec `22
  • 23 - 26   jun
  • 28 aug
  • 05 jun
  • 29 aug
  • 26 - 28   jun
  • 06 jun
  • 22 mei `20
  • 23 - 25   aug
Beijk alle oude (70) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN DJ Dano

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van DJ Dano. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN DJ Dano

Beijk alle oude (70) oude optredens

DJ Dano NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: