ARTIEST: Sigur Rós

Uit: Reykjavík - IJsland    Genre(s): Dance - ambient Experimenteel - experimenteel Experimenteel - instrumentaal Rock - progressieve rock

De uit IJsland gevormde band is in 1994 vernoemd naar het zusje van een van de band leden, dat op diezelfde dag geboren werd, Sigurrós. De groep staat bekend om de 'otherwordly' & 'ethereal' sound. Dat staat dus garant voor een sterke sfeer en een krachtige en in beweging zettende emotie. Combineer dit met een wat melancholische vibe/mood en je hebt een sterke band die wéét waar ze de snaren moeten raken, in de ziel én op de instrumenten. Tevens staat de band bekend om Jónsi's Falsetto stembereik én zijn manier van gitaar bespelen met een cello strijkstok wat zorgt voor een sterk, vloeiend geluid dat van zacht en sleepend naar scherp en scheurend kan gaan.

Sigur Rós implementeerd invloeden van klassiek, minimalistische elementen en staat hier en daar bekend als 'post-rock'. Zij zijn, samen met múm, amiina en Björk de meest naar-voren-gekomen bands uit IJsland en weten het landschap in hun muziek te leggen en de luisteraar het stérk te laten visualiseren. De 4 meiden van amiina hebben een vaste plaats in de opstelling van Sigur Rós. Dit strijk-quartet vult de sfeer voor hen op en touren ook vaak mee. Zo nu en dan worden zij versterkt door extra symfonie-delen, zoals blazers, extra glockenspiel en metalofoon spelers en zo nu en dan een koor dat je doet betoveren met engelen stemmen.

Ook het visuele aspect van Sigur Rós is een groot deel dat gewaardeerd wordt. Zijnde het de sfeerische en motion-picture-like video clips OF de visualiteit bij de live optredens ..
het voegt allemáál sterk toe aan de algehele ervaring.

OUDE OPTREDENS VAN Sigur Rós

KOMENDE OPTREDENS VAN Sigur Rós

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Sigur Rós. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Sigur Rós

FOTO'S VAN Sigur Rós

Foto Sigur Rós te Sigur Rós - 28/8 - Paradiso Foto Sigur Rós te Lowlands 2016 - Zaterdag Foto Sigur Rós te Sigur Ros - 2/10 - AFAS Live Foto Sigur Rós te Sigur Rós - 17/11 - Heineken Music Hall Foto Sigur Rós te Lowlands 2016 - Zaterdag Foto Sigur Rós te Sigur Rós - 28/8 - Paradiso
 
Bekijk alle 62 foto's van Sigur Rós

Sigur Rós NIEUWS

Al het Sigur Rós nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: