ARTIEST: Blaudzun

Uit: Utrecht - Nederland

Blaudzun is een Nederlandse singer-songwriter. Zijn vertoning is net zo kenmerkend als zijn muziek: zwart haar, zwarte baard en een vierkante bril, een stem die door merg en been gaat en loodzware liedjes.

Blaudzun debuteert met vijf songs die hij in eigen beheer uitbrengt op de EP Loveliesbleeding. In 2007 werkt hij aan een speciale collectie liedjes die oorspronkelijk bedoeld is als een soundtrack voor nachtelijke autoritten. In april 2008 verschijnt zijn titelloze debuutalbum bij V2 Records. Twee jaar later verschijnt Seadrift Soundmachine en in 2012 komt Heavy Flowers uit. In 2012 wint hij de Edison Pop voor Beste Mannelijke Artiest.

In 2014 ligt zijn vierde studioalbum in de schappen onder de noemer Promises Of No Man's Land. De gelijknamige single die op dit album te vinden is, heeft nummer 33 bereikt in de Single Top 100.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Blaudzun

Foto Blaudzun te Welcome To The Village 2017 - Vrijdag Foto Blaudzun te De Wereld Draait Buiten 2014 Foto Blaudzun te Blaudzun - 11/11 - 013 Foto Blaudzun te Blaudzun - 04/03 - TivoliVredenburg Foto Blaudzun te Blaudzun - 07/10 - Annabel Foto Blaudzun te Appelpop 2014
 
Bekijk alle 220 foto's van Blaudzun

Blaudzun NIEUWS

Al het Blaudzun nieuws

video's Blaudzun

Video: Blaudzun maakt zijn meest 'sexy' plaatplay

Blaudzun maakt zijn meest 'sexy' plaat

Blaudzun brengt het komende jaar niet één maar drie nieuwe albums uit. Jupiter verschijnt begin...

video's Blaudzun

Video: Blaudzun maakt zijn meest 'sexy' plaat
videoBlaudzunmaakt zijnmeest 'sexy'plaat

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: