VIDEO: Europe met nieuw album 'avontuurlijker dan ooit'

The Rolling Stones bewezen het al: rocken verleer je niet. Dat ervaart ook de Zweedse hardrockformatie Europe. In maart brengt de groep het tiende studioalbum uit, genaamd War of Kings. "Na de laatste plaat, Bag of Bones, realiseerden wij dat wij het nog steeds aankunnen om op te treden en om een rockplaat te maken", zegt frontman Joey Tempest.

Wie kent The Final Countdown niet? De monsterhit van Europe uit de jaren '80 met het wereldberoemde synthesizer-deuntje. Dat decennium brengt de band meer hits als Carrie, Rock The Night en Superstitious. Tussen 1992 en 2003 stopt de band, maar in 2003 kondigen de heren een reünie aan. Joey Tempest brengt in de tussentijd een aantal solo-albums uit.

Ondanks dat de band al zolang muziek maakt, ziet Joey Tempest nog steeds ontwikkeling in de band. "Wij zijn avontuurlijker. Wij weten nu hoe de apparatuur werkt in de studio en wij zijn zelfstandiger", zegt de leadzanger.

Voor War of Kings riep Europe de hulp in van de producer Dave Cobb. "Tijdens een repetitie luisterden wij naar de band Rival Sons, waarvan Dave Cobb de producer is", legt de Zweed uit. De band bevalt het authentieke geluid van Rival Sons wel. "Het lijkt alsof het op een ouderwetse manier is opgenomen," vertelt Joey Tempest. De Zweden bellen hem op en zo ontstaat de samenwerking. "Tegenwoordig hechten mensen waarde aan echtheid. Ze willen 'the real thing' en onze producer weet daar mee om te gaan. Wij als band nu ook.''

Europe geeft de plaat dezelfde naam als de eerste single, War Of Kings. Voor dit nummer haalt de zanger inspiratie uit gevechten in het vikingtijdperk. "Zelfbenoemde koningen vochten tegen het volk, het was een chaos. Daarom heeft het nummer een heel donker randje."
Wat vind jij van deze video?
1285x bekeken

NIEUWSTE VIDEO'S

Video: Lockdown hielp Nederpopband Hartman bij afmaken debuutplaat 'Goud'

Lockdown hielp Nederpopband Hartman bij afmaken debuutplaat 'Goud'

Video: Solo album John Petrucci (Dream Theater) toont zijn verschillende kanten als gitarist

Solo album John Petrucci (Dream Theater) toont zijn verschillende kanten als gitarist

Video: Amy Lee: 'Facing the truth, painful as it might be, is the only way to healing'

Amy Lee: 'Facing the truth, painful as it might be, is the only way to healing'

Video: Declan McKenna: It's about having fun as much as it's about making points

Declan McKenna: It's about having fun as much as it's about making points

Meer video's

NIEUWSTE VIDEO'S

Video:
Video:
Video:
Video:

REAGEREN

REAGEREN?
Plaats een reactie bij deze video.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.