Studio Brussel komt met professioneel onderzoek festivalgewoontes- en wensen

Door Marz667 op 22 juni 2010 - 12:05 1 Onderzoeksbureau InSites Consulting heeft in opdracht van Studio Brussel een professioneel onderzoek gevoerd naar jullie festivalgewoontes- en wensen. De festivalradio ontsluiert alle geheimen van de festivalweide. Voor de enquête werden in totaal 2552 festivalgangers ondervraagd die vorig jaar minstens één van de grote Vlaamse festivals, waar Studio Brussel partner van is, heeft bezocht. De gemiddelde leeftijd van de respondenten was 24 jaar.

Vlaamse festivalgangers geven gemiddeld 235 euro uit aan een festival. Ongeveer de helft van het budget (46%) gaat naar de aankoop van het festivalticket. De rest gaat naar drank (26%) en een beetje festivalvoedsel (18%). De meeste Vlaamse festivalgangers (83%) financieren hun budget volledig zelf. Sommigen hebben daar hun methode voor : vijf procent van de festivalgangers is al ‘s gratis binnen geraakt.

De gemiddelde Vlaamse festivalganger gaat voor het eerst naar een festival als ie 16 jaar is. Maar leeftijd zegt niet alles: de meerderheid (86%) vindt namelijk dat je nooit te oud bent voor een festival, terwijl slechts 18% vindt dat je nooit te jong kan zijn.

Op een festival zijn de muziek en sfeer even belangrijk, vindt de meerderheid (80%) van de ondervraagden. En bijna allemaal houden ze ervan om op een festival optredens te zien uit verschillende muziekstijlen en -genres. Uitzondering zijn de bezoekers van de Graspop Metal Meeting.

Eén op drie festivalgangers (33%) vindt vaak de muziek op festivals veel te luid. De helft (51%) zegt nooit oordopjes te dragen op een festival. Opvallend is dat het vooral de jongere festivalbezoekers zijn die oordopjes gebruiken.

Zowat alle festivalgangers bezoeken een festival met hun vrienden. Gemiddeld genomen bezoekt men een festival met acht (!) vrienden. Drie op de vier festivalgangers heeft ooit al eens nieuwe vrienden gemaakt op een festival. Eén op vier leerde er zelfs een lief kennen. Eén op vijf van de festivalbezoekers probeert nieuwe vrienden te maken als ze hun eigen vrienden kwijt zijn geraakt.
Bijna de helft beweert al eens seks te hebben gehad op een festival, voor één op vijf ging het om een onenightstand. Bij de onenightstands deed bijna 1 op 3 het zonder condoom. En 8% ervan gebeurden OP het festivalterrein zelf.

De gemiddelde festivalganger maakt zich niet echt druk over zijn lijfgeur. Minstens 80% van de festivalgangers slaagt er in om minstens één keer per dag met deodorant te spuiten, een verse onderbroek aan te trekken of de tanden te poetsen. Maar: 14% van de bezoekers wast zich nooit tijdens het festival. Bijna de helft van de festivalgangers (45%) geeft aan dat ze graag vaker een douche zouden kunnen nemen of zich wassen. Een meerderheid (82%) ergert zich aan de vuile wc’s. Vrouwen en jongeren zijn properder dan mannen en oudere festivalgangers.

Dé festivaldrank bij uitstek is bier. Gemiddeld drinkt een festivalganger maar liefst 10 pinten op een dag. En meer dan de helft zegt al eens alcohol te hebben binnengesmokkeld op een festival.

Meer dan 1 op 3 van de festivalgangers gebruikt al eens drugs op een festival, en dan gaat het bijna uitsluitend (96%) om het roken van joints. Deze drugs worden wel bijna nooit op het festival zelf aangekocht.trilmachinenews

TRILVLOER OP HET SCHEVENINGSE STRAND MET ?MUTESOUNDS...Zaterdag 14 augustus 2010 beleeft het ?MuteSounds Festival? haar eerste feest...

stekkerfestival.jpg

STEKKER FEST MET KYPSKI, KUBUS, SLAGSMÅLSKLUBBEN E.A. Sinds september 2009 heeft Utrecht er een lief, klein en prachtig festival...

REACTIES

Avatar hansjuvefan
di 22 jun 2010 12:32

hansjuvefan "En 8% ervan gebeurden OP het festivalterrein zelf. "

Haha, geniaal, ik heb het zelf nog nooit gezien :p

 0
Avatar jeroensiep
di 22 jun 2010 13:50

jeroensiep Ze hadden beter een apart onderzoek voor Dour moeten uitvoeren, ik denk dat sommige cijfers dan wel een hoop afwijken.

 0
Avatar BasP
di 22 jun 2010 16:38

Wrong hansjuvefan schreef:
"En 8% ervan gebeurden OP het festivalterrein zelf. "

Haha, geniaal, ik heb het zelf nog nooit gezien :p


waarschijnlijk is 99% daarvan in zo'n ranzig toiet. :P

 0
Avatar RobZ
di 22 jun 2010 16:48

robz Wrong schreef:
waarschijnlijk is 99% daarvan in zo'n ranzig toiet. :P


bah

 0
Avatar TrentRez
di 22 jun 2010 17:05

TrentRez Ik zie nu alweer een nieuwe kans voor Lowlands.
De Kim Holland tent.

 0
Avatar niesl2
di 22 jun 2010 17:14

niesl2 hansjuvefan schreef:
"En 8% ervan gebeurden OP het festivalterrein zelf. "

Haha, geniaal, ik heb het zelf nog nooit gezien :p


Acts als Rockbitch halen dit gemiddelde misschien wat omhoog :P

Hoe dan ook, ik heb 100% zin in mijn volgende festival, waar ik ga proberen het gemiddelde van 10 pinten per dag te halen en minimaal 20% van de acts te zien!

 0
Avatar Rangelrooij
wo 23 jun 2010 08:21

Rangelrooij Geniaal onderzoekje, ik sluit me bij de voige poster aan:

100% zin
probeerd het gem. aantal pinten omhoog te krijgen door er 20 per dag te drinken.
en probeerd maximaal 6 uur te slapen

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.