Mobiel cameratoezicht tijdens TT-Festival

Door Marz667 op 24 juni 2010 - 11:26 1 De gemeente Assen gaat tijdens het TT-festival een proef houden met mobiel cameratoezicht. Op de donderdag en vrijdag van het TT-festival wordt een mobiele camera geplaatst bij het Koopmansplein.

De opstelling van de mobiele camera stelt de politie in staat om de veiligheid van het publiek in de gaten te houden en eventueel actie te ondernemen. Indien noodzakelijk kan de politie daarnaast gebruik maken van de camerabeelden voor opsporingsdoeleinden.

De mobiele camera wordt beschikbaar gesteld door de Hulpverleningsdienst Drenthe. Die gebruikt de camera sinds kort voor crisismanagement. Kortstondig en/of mobiel cameragebruik is volgens de wet ondermeer mogelijk bij (grootschalige) evenementen.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



gehoor_news.jpg8

PUKKELPOP, ROCK WERCHTER E.A. ONDERTEKENEN CHARTER...Samen met de Waalse collega's ondertekent de Vlaamse muzieksector een charter...

lovelandfestival2010news

LOVELAND FESTIVAL 2010 KOMT MET ORGANISATORISCHE... Het grootste outdoor dancefestival op Amsterdamse bodem, Loveland Festival,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.