Pukkelpop, Rock Werchter e.a. ondertekenen charter voor beperking van de gehoorschade

Door Marz667 op 24 juni 2010 - 11:36 1 Samen met de Waalse collega's ondertekent de Vlaamse muzieksector een charter voor beperking van de gehoorschade op concerten en festivals. Daarmee verbinden festival- en concertorganisatoren zich tot een realistische regelgeving omtrent het maximaal toegelaten geluidsniveau tijdens optredens en party's.

In talrijke Europese landen waaronder Nederland en Denemarken is een dergelijke maatregel al langer van toepassing. In België wordt een gelijkaardig initiatief voor de eerste keer ondernomen, aldus de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMiV).

Het charter omvat onder meer het vastleggen van de maximale geluidsdrempel op 103 decibel, gemeten over 15 minuten aan de P.A. Verder werd in het charter ook het voorzien van oordoppen en chill-outrooms opgenomen, die iedereen in de mate van het mogelijke zal toepassen.

Inmiddels hebben al 140 mensen uit de muziekindustrie hun kribbel onder het charter gezet. Onder meer Dany Gryson (Cactus Festival), Chokri Mahassine (Pukkelpop & Rimpelrock) en Herman Schueremans (o.a. Rock Werchter & TW Classic) steunen het charter.deaffairenews.jpg

FESTIVAL DE-AFFAIRE KOMT MET VOORLOPIG TIJDSCHEMAHet jaarlijkse de-Affaire wordt gehouden van zaterdag 17 t/m vrijdag 23 juli...

cameranews

MOBIEL CAMERATOEZICHT TIJDENS TT-FESTIVAL De gemeente Assen gaat tijdens het TT-festival een proef houden met mobiel...

REACTIES

Avatar hansjuvefan
do 24 jun 2010 12:33

hansjuvefan Dat werd tijd. Hopelijk houden ze zich eraan.

 0
Avatar Skio
do 24 jun 2010 12:56

Skio De Werchter organisatie geeft aan dat ze zich conformeren aan de regels. Echter, op de site staat vervolgens dat ze zich al jaren houden aan deze uitgangspunten en zodoende voor de komende editie hetzelfde decibellen beleid voert als andere jaren. In de praktijk betekent dit dat het geluidsniveau (in de tent en gek genoeg vaak op grotere afstand van main stage) al regelmatig oorpijn tot gevolg heeft. Er mogen wat mij betreft nog wel drie decibellen af, dan is het nog steeds meer dan prima!

 0
geen avatar
do 24 jun 2010 14:24

jochem ^Ja nogal logisch, pas bij 80/90 decibel kom je in de 'veilige' zone, maar als je dan de hele dag door muziek luistert hou je er nog steeds schade aan over. (80/90db is 8 uur veilig)

 0
Avatar nickert
do 24 jun 2010 17:37

nickert he, wat zeg je

 0
Avatar Guidovm
vr 25 jun 2010 00:06

Guidovm hansjuvefan schreef:
Dat werd tijd. Hopelijk houden ze zich eraan.

Zeikert!

 0
Avatar Siebeltje
za 26 jun 2010 11:46

Siebeltje en ik maar denken dat het Gelredome groot-aandeelhouder is van de oordoppen-branche..

 0
Avatar meneerbas
za 26 jun 2010 13:49

meneerbas Beter zouden ze fatsoenlijke oordoppen meer promoten!
Als iedereen oordoppen heeft kan het geluid hard genoeg staan, zodat het ook achteraan niet ten koste gaat van de kwaliteit.

 0
Avatar slowburn
zo 27 jun 2010 13:32

slowburn Helemaal mee eens, waar kan ik m'n handtekening zetten?!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.