Routes/praktische info voor Rock Werchter bezoekers

Door RobZ op 29 juni 2010 - 17:16 1 Zoals velen vorig jaar gemerkt hebben, kan het druk zijn op de weg naar Rock Werchter. Om de files, in wellicht warme weersomstandigheden, tot een minimum te beperken heeft een behulpzame Festivalinfo bezoeker (en Rock Werchter veteraan) de beste routes naar Rock Werchter uitgetekend.

Let op: deze routes zijn niet kortgesloten met de politie Belgie en zijn dus vrijblijvende informatie!


Check Route 1 hier

Deze route heeft de voorkeur, omdat je de afslag Mechelen-Noord neemt op de E19.
Je neemt dan de rondweg in Mechelen en ga daarna richting Putte. Vandaar ga je richting Keerbergen en dan richting Haacht.
Voor Parking A8 / Camping A1 moet je wel de juiste afslag nemen, maar dat staat aangegeven.


Route 2 vind je hier
Deze loopt via Bonheiden en Keerbergen, maar nogmaals hier kan het ook druk zijn.
Misschien een route voor de mensen die vroeg in de ochtend naar Werchter reizen.


Dit is route 3 (via Eindhoven)
Dit is de 3e route en een route voor mensen die vanaf Eindhoven naar Werchter reizen.

Het kan natuurlijk ook wel eens druk zijn bij Antwerpen en dan ga je met deze route voor Antwerpen al van de snelweg af.
Een route die wel over veel provinciale wegen gaat, maar waar je wel kan blijven rijden.
Deze route komt op hetzelfde punt uit als in de 1e route in Putte.

De Belgische politie heeft ook een aantal tips en routes op een rijtje gezet. Deze vind je hier.

WK-voetbal
De Werchter organisatie heeft ons laten weten dat er geen schermen op Werchter aanwezig zullen zijn, waar de diverse voetbalwedstrijden op te zien zijn. Wil je het voetbal toch mee kunnen krijgen, dan zul je een beroep moeten doen op de locale horeca-ondernemers.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefbospopnews.jpg17

WIN KAARTEN VOOR BOSPOP 2010Dit jaar vindt alweer de 30e editie van het festival Bospop plaats. Het...

stateofmindnews.jpg

HIP-HOPFESTIVAL STATE OF MIND VOOR EEN BREED PUBLIEK State of Mind is een internationaal hip-hopfestival, een samensmelting van...

REACTIES

Avatar Sebastiaanb
di 29 jun 2010 17:35

Sebastiaanb Iemand enig idee hoe laat de parkeerplaatsen open gaan?

 0
Avatar DeBunker
di 29 jun 2010 18:13

DeBunker WAT????? Geen voetbalschermen??? Pfft

 0
Avatar Sidus
di 29 jun 2010 18:18

Sidus Er zijn geen schermen op het festivalterrein waarschijnlijk, maar wel op sommige campings (in ieder geval B0). Er zal toch vast wel ergens een slimme Belg zijn die een scherm neerzet en bier gaat verkopen ;). En anders wordt het een middagje Leuven, vrijdag is wat mij betreft toch de minste dag :P

 0
Avatar meef
di 29 jun 2010 18:50

meef geen schermen? wat een fail!

Waarom niet gewoon bij die jupiler-bar? Of achterin de chill out of het veld van de Marquees?

 0
Avatar jeroensiep
di 29 jun 2010 19:53

jeroensiep Sidus schreef:
Er zijn geen schermen op het festivalterrein waarschijnlijk, maar wel op sommige campings (in ieder geval B0). Er zal toch vast wel ergens een slimme Belg zijn die een scherm neerzet en bier gaat verkopen ;). En anders wordt het een middagje Leuven, vrijdag is wat mij betreft toch de minste dag :P
Ja, echt waar? Jij betaald 200 euro + onkosten en je gaat op de vrijdag naar Leuven om voetbal te kijken? Onvoorstelbaar.

 0
Avatar Sidus
di 29 jun 2010 20:08

Sidus Ach ja, zover zal het vast niet komen, er zal wel ergens een scherm buiten het terrein zijn neem ik aan. Maar ja ik heb op die vrijdag niet echt iets wat ik écht graag zou willen zien, afgezien van LCD Soundsystem misschien. Voor mij is de keuze zeer makkelijk: NL Elftal > Rise Against, Gaslight Anthem en Paramore. WK is eens in de 4 jaar, Werchter elk jaar ;). Alleen jammer van Gaslight Anthem, maar die zie ik vast ooit wel ergens anders.

 0
Avatar tbeest
di 29 jun 2010 23:09

tbeest Hmm die routes gaan allemaal naar Camping A. Vorig jaar weinig file gezien vanuit die kant een beetje over locale wegen naar Camping B.
Ik sla ook graag wat bands over voor het WK die ik toch niet per sé hoef te zien. Dat is niet heel gek met 4 volle dagen met onwijs veel bands toch?
We zien wel. Wordt een verhit dagje :-)

 0
Avatar PaulMT
di 29 jun 2010 23:28

PaulMT Mooi, geen schermen, dus ook geen voetbal fans tijdens de wedstrijd op Rock Werchter!

 0
Avatar pikhaak
di 29 jun 2010 23:44

pikhaak Zijn die lokale horecagelegenheden makkelijk bereikbaar vanuit de festivalweide dan? Ik bedoel...als ik bij de main stage sta en ik wil naar zoon gelegenheid of b0, hoe lang zal dat ongeveer wandelen zijn?

 0
Avatar noortjeisleuk
wo 30 jun 2010 00:44

noortjeisleuk Oh chill, ik wilde toch al op B0 gaan staan.

 0
geen avatar
wo 30 jun 2010 08:19

smoor Het lijkt me sterk dat er op camping BO opeens schermen staan, omdat die domme ollanders een potje, die ze kansloos gaan verliezen,moeten voetballen.
Zonder BO camping-bandje kom je er sowieso niet op.
Wil je de wedstrijd toch zien, raad ik je aan om of in Haacht of in Werchter in een cafe daar te gaan kijken, beide is ongeveer een half uur lopen van het festivalterrein.

 0
Avatar sosottens
wo 30 jun 2010 09:51

sosottens Shit, dit wordt dan toch een dilemma... Rise Agains wil ik toch wel zien, maar voetbal is ook een must!

 0
Avatar AMBULANT
wo 30 jun 2010 10:07

AMBULANT Al die figuren met zo'n 'gulpener bier instelling' die zeggen dat voetbal zielig is moeten zich realiseren dat, met 9 miljoen Nederlande kijkers per wedstrijd, het WK toch echt even populairder is dan een festivalletje voor 50.000 man. Persoonlijk heb ik, op een enkele band na, alles al (min. een keer) gezien en de komende wedstrijd niet! Ik vind het respectloos van de organisatie dat de Nederlandse én Duitse fans hier zo tekort wordt gedaan.
Dik, dik minpunt voor Werchter, en dan moet het feest nog beginnen!

 0
geen avatar
wo 30 jun 2010 10:36

rogierlansink smoor schreef:
Het lijkt me sterk dat er op camping BO opeens schermen staan, omdat die domme ollanders een potje, die ze kansloos gaan verliezen,moeten voetballen.
Zonder BO camping-bandje kom je er sowieso niet op.
Wil je de wedstrijd toch zien, raad ik je aan om of in Haacht of in Werchter in een cafe daar te gaan kijken, beide is ongeveer een half uur lopen van het festivalterrein.


http://forums.rockwerchter.be/tm.asp?m=314900&mpage=4 dus wel op B0

 0
Avatar Esje
wo 30 jun 2010 11:00

Esje vind het zalig dat er geen voetbal is :)

ik ga met de auto naar leuven city, is dat net zo druk als naar de campings toe?
Gezien ik niet ga kamperen hoef ik nergens op tijd te zijn en denk ik erover om 'n uur of 14:00 te gaan rijden, dan is de grootste meute (hopelijk) al geweest :)

 0
Avatar Tenacious_Tijn
wo 30 jun 2010 13:20

Tenacious_Tijn Mooi zo, geen voetbal!! Met alleen de echte muziekfans is het op het RW terrein misschien rustiger en daarmee minder warm :-)

Weet iemand trouwens tot hoelaat de bussen dagelijks rijden van Werchter naar Leuven?

 0
Avatar Peervlierden
wo 30 jun 2010 14:06

Peervlierden Ben een grote voetbalfan maar al hingen er wel schermen ga ik daar nog niet The Gaslight Anthem, Rise Against en Paramore voor missen

 0
Avatar Namaaksupporter
wo 30 jun 2010 14:08

Namaaksuppor.. Wat maakt het uit dat Werchter geen schermen plaatst. Dat deden ze bij voorgaande WK's en EK's ook niet, maar omdat Nederland toen niet speelde, hoorde je niemand. Typisch Hollandse arrogantie om dit een fail van de organisatie te vinden. Ikzelf ga vrijdag Nederland kijken en zaterdag verkies ik ook Duitsland - Argentinie boven het muziekprogramma. En ik vind het geen probleem om daarvoor van het terrein te moeten.

 0
Avatar Esje
wo 30 jun 2010 15:33

Esje Tenacious Tijn, volgens mij tot diep in de nacht, in elk geval tot 2 uur na de laatste act (althans, de vorige jaren :))

 0
Avatar philmeister
wo 30 jun 2010 16:41

philmeister Hier zit precies nogal wat volk met geld teveel. Ben ik dan de enigste die de inkomprijs veel vind en om dan niet te gaan om voetbal te gaan zien :o :o. wat mij betreft onbegrijpelijk. Trouwens minder dag/mindere groepen? Wat mij betreft zijn er constant goede groepen.

 0
Avatar Ylinde
wo 30 jun 2010 16:47

Ylinde Jammer dat er geen schermen zijn, zou het vast een stuk rustiger voor het podium zijn! Nouja, mensen neem een radio mee ofzo.. dan kun je t misschien luisteren?

 0
Avatar Sidus
wo 30 jun 2010 23:45

Sidus Er zijn ook altijd enorm veel mensen die gewoon bijna de hele dag op de camping zitten en nauwelijks bands gaan kijken. Daar doet ook niemand moeilijk over. Dus ik vind het ook echt niet raar dat sommige mensen voetbal boven 3 van de 60 (niet voor iedereen leuke) bands verkiezen. Als iedereen zich gewoon op zijn/haar manier vermaakt zonder dat anderen er teveel last van hebben vind ik het allemaal prima. Ik vermaak me op dat moment gewoon veel beter met voetbal, ook al ben ik bang dat Nederland zal gaan verliezen! Ik vind het geen fail van de organisatie overigens, maar misschien was het wel slim geweest om scherm op het terrein neer te zetten, meer bierverkoop op het festivalterrein. Maar ik zou me ook voor kunnen stellen dat ze bang zijn voor ongeregeldheden als NL of DE verliest.

 0
Avatar TrentRez
do 01 jul 2010 09:07

TrentRez Ik denk dat de cafe's in de buurt van het terrein het niet erg vinden. Die hebben dan komende vrijdag met het Nederlands eftal de mega omzet van hun leven.
Als ik daar een cafe in de buurt had ging ik nu snel een groot scherm en een aantal tap-installaties regelen en wat posters met de info waar het te doen is bij het festivalterrein ophangen. :-)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.