Polen zorgden voor overlast Lowlands 2010

Door Marz667 op 24 augustus 2010 - 12:36 1 Na een festival met prima weer, hielden maar weinig Lowlands-gangers het gisteren droog. Regen vergezelde de massale uittocht van het festivalterrein bij Biddinghuizen.

Tientallen Poolse festivalgangers moesten eerder al - gedwongen - de aftocht blazen. De organisatie had ze zaterdag van het festivalterrein verwijderd na 'hinderlijk gedrag' dat vrijdag en zaterdag was gesignaleerd. Volgens een woordvoerder van Mojo Concerts haalden ze lege bekers uit prullenbakken. "En ze trokken een bijna leeg bekertje zowat uit de handen van de mensen die hun biertje nog niet eens op hadden. We hebben ze daarop aangesproken, toen dat niet hielp, zijn ze van het terrein verwijderd." Lowlands hanteert op het terrein een statiegeldsysteem waarbij bekers voor muntjes kunnen worden ingeleverd. Om hoeveel Polen het ging, kon Mojo niet zeggen.

In het geruchtencircuit circuleert een aantal van zestig mensen. "Zo veel waren het er volgens mij niet, maar het ging wel om enkele tientallen." Deze festivalgangers zijn niet overgedragen aan de politie, de beveiliging van Lowlands had de zaak afgehandeld.

Flinke verstoringen van de openbare orde waren er niet volgens de politie die op het terrein een aangiftepunt had ingericht. Grote vechtpartijen of mishandelingen bleven uit. "Een goede sfeer en hoge tolerantie onder de bezoekers waren ook dit jaar weer de kenmerken van het festival", stelt de politie die 'tevreden' is over het verloop van Lowlands. "Net als voorgaande jaren'. Ruim 50 mensen deden aangifte van diefstal.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefParkpop logo juist11

BEZUINIGEN CULTUUR ZORGT VOOR PROBLEMEN...Parkpop verliest volgend jaar mogelijk een van de drie podia. Dat meldt de AD...

nirwanatuinfeest2010news3

NIRWANA TUINFEEST 'DAVERENDE SUCCES' EN DE 2011-DATUM De organisatie van Nirwana Tuinfeest is erg tevreden over de afgelopen en...

REACTIES

Avatar Randier
di 24 aug 2010 13:00

Randier Niks van gemerkt. Diefstal ook niet, al is het ook gewoon stom om dure spullen in je tentje te laten liggen.

Ik vond het alleen maar gezellig op Lowlands!

 0
Avatar ralluf
di 24 aug 2010 13:02

ralluf Het mooiste wat ik zag qua bekertjesrapen dit jaar: meisje bukt om een leeg bekertje op te rapen, maar laat het verloren muntje (felrood in het grauwe gras) dat er 10 cm naast ligt gewoon liggen :D

 1
geen avatar
di 24 aug 2010 13:05

Lordy Niks van gemerkt ^^, Het was na 1 jaar afwezigheid zeer geslaagd!! en de 'drumband' in het douche/wc tent op camping 2 mag volgend jaar weer de maandag morgen afsluiten ^^

 1
Avatar RickT
di 24 aug 2010 13:07

RickT Lordy schreef:
Niks van gemerkt ^^, Het was na 1 jaar afwezigheid zeer geslaagd!! en de 'drumband' in het douche/wc tent op camping 2 mag volgend jaar weer de maandag morgen afsluiten ^^


haha ja, zal er straks eens een filmpje van uploaden

 0
Avatar faab
di 24 aug 2010 13:25

faab Volgend jaar alle bekerrapers oppakken en de prijs naar beneden? Ik ben voor!

 0
geen avatar
di 24 aug 2010 13:29

ronkrukkert die mensen zijn de haat van elke festivalganger! beetje schooieren en overal tussendoor lopen waarna de geur blijft hangen

 -4
Avatar LDN*
di 24 aug 2010 13:52

LDN* Ik zag alleen een paar mensen door prullenbakken graven maar voor de rest niks.

 0
Avatar Bowiefan
di 24 aug 2010 13:55

Bowiefan Ik raap geen bekers, maar vind het prima dat ze er zijn, zolang je maar geen last van ze hebt. Ik spuug op de mensen die de bekers bewust kapottrappen zodat ze niet meer geraapt kunnen worden.
Het terrein blijft door de rapers tenminste een beetje begaanbaar.

 0
geen avatar
di 24 aug 2010 13:58

cosmos Nou, begaanbaar valt ook wel een beetje mee. Ik ben van mening dat je niet moet gaan als je eigenlijk het geld niet hebt om daar überhaupt iets te kunnen uitgeven. Ik kan in niemands portemonnee kijken, maar als je het halve weekend bezig bent om bekers te rapen om een biertje te kunnen halen, wat is daar dan leuk aan?!

 0
geen avatar
di 24 aug 2010 14:00

faculty wij hebben ook alle onze eigen bekers opgespaard. Verder heb ik ze ook gepakt als ze toevallig naast me lagen terwijl ik in het gras voor de alpha zat.. maar om nou echt rond te gaan lopen zoeken is te triest voor woorden..

 0
geen avatar
di 24 aug 2010 14:01

faculty heeft iemand overigens nog filmpjes of fotos van het drumconcert voor de ingang, de laatste nacht totdat we met alle mensen die nog op het terrein waren door meer dan 50 mensen security er afgestuurd werden

 0
Avatar V!NNIE
di 24 aug 2010 14:07

V!NNIE Randier schreef:
Niks van gemerkt. Diefstal ook niet, al is het ook gewoon stom om dure spullen in je tentje te laten liggen.

Ik vond het alleen maar gezellig op Lowlands!


Ik vond het ook erg gezellig.
En je dure spullen in de tent laten liggen maakt niet zoveel uit, bij mij en m'n vriendin zijn haar telefoon en mijn tas gestolen terwijl zij ernaast lag te slapen...

 0
Avatar lowlander03456
di 24 aug 2010 14:27

lowlander03456 In Polen moeten ze een huge ass vuilniszak vol blik verzamelen en dan krijgen ze 25 cent of zo. Vind je het gek dat als je voor 10 bekers een goed uurloon krijgt, dit soort gedrag krijgt. :P

 -1
Avatar ralluf
di 24 aug 2010 14:48

ralluf Ik vind op zich niets mis met het rapen van bekertjes. Ik doe het zelf niet, maar als je 16 bent en de halve zomer tomaten moet plukken voor een kaartje, dan is er niets mis mee om zo je eten bij elkaar te rapen. En ja, het ruimt lekker op. Als ik denk aan de jaren dat de regeling er nog niet was... toen lag de vloer van de Alpha aan het eind van de dag vijf centimeter hoger door alle bekertjes.

Wat ik daarentegen wél sneu vind, zijn de mensen die na al die jaren recycleservice nog steeds denken leuk te zijn met de touwtje-aan-de-beker-truc (a la portomonneetje trekken).

Oh ja, en die twee professionele fotografen (met ieder duizend euro Canon om hun nek en een persbandje) die op zondag bekers liepen te rapen waren dan weer wel heel erg triest.

 1
Avatar Ace2000
di 24 aug 2010 15:08

Ace2000 inderdaad als je een beetje oplet vindt je altijd gewooon wat muntjes... en als je niet oplet kom je thuis met vier ovegebleven muntjes uit een zak die je niet gechecked heb.

Overigens... wanneer kun je muntjes nou eens lekker vooraf bestelllen bij je kaartje, is voor iedereen een stuk handiger.

 0
Avatar Randier
di 24 aug 2010 15:12

Randier V!NNIE schreef:
Randier schreef:
Niks van gemerkt. Diefstal ook niet, al is het ook gewoon stom om dure spullen in je tentje te laten liggen.

Ik vond het alleen maar gezellig op Lowlands!


Ik vond het ook erg gezellig.
En je dure spullen in de tent laten liggen maakt niet zoveel uit, bij mij en m'n vriendin zijn haar telefoon en mijn tas gestolen terwijl zij ernaast lag te slapen...

Dat is wel extreem... maar dat zal vast niet het geval zijn geweest bij alle 50 personen, mag ik hopen.

 0
geen avatar
di 24 aug 2010 15:16

Wesleym Niks van gemerkt, maar heb ook slotje voor mijn tent gekocht. Kost 6 euro ofzo. Enige manier dat ze dan binnen komen is mijn tent openscheuren, en ik neem aan dat dat toch iets teveel opvalt.

 0
Avatar ralluf
di 24 aug 2010 15:27

ralluf Wesleym schreef:
Niks van gemerkt, maar heb ook slotje voor mijn tent gekocht. Kost 6 euro ofzo. Enige manier dat ze dan binnen komen is mijn tent openscheuren, en ik neem aan dat dat toch iets teveel opvalt.

Hm, als jij een slotje op je tent zet, wek je de indruk dat er iets waardevols in ligt. Mensen die zo kansloos zijn dat ze "inbreken" in tenten halen ook zo een zakmes door je zeil. Liever dat ze gewoon door de deur kijken en zien dat ik niets waardevols heb, dan dat ik ook nog mijn tent kwijt ben.

 0
Avatar Purp
di 24 aug 2010 15:44

Purp Ik heb me kapot gelachen toen een kerel voor 1 muntje 10 lege bekertjes kocht bij de recycle stand :)

 3
Avatar Nicole.A
di 24 aug 2010 16:02

Nicole.A Ik heb trouwens ook wel mensen bekertjes uit prullenbakken zien vissen, dat gaat me toch wel iets te ver. Toen iemand voor me 20 bekers liet vallen en hard wegrende ben ik die toch wel in gaan leveren maar rapen doe ik zelf meestal niet.

 0
Avatar niesl2
di 24 aug 2010 16:03

niesl2 Ach, dat waren vast niet alleen Polen die in de vuilnisbakken doken voor bekertjes. Er waren ook genoeg sneue Nederlanders die enkel hun ogen op bekertjes hadden gericht..

 0
Avatar Karsibalt
di 24 aug 2010 16:03

Karsibalt Ik heb me meer aan het parkeerterrein op de terugeweg geergerd dan aan Polen. Het was wel weer een prachtfeest dit jaar.

 1
Avatar meneerbas
di 24 aug 2010 17:04

meneerbas Ik snap niet zo goed waarom mensen een hekel hebben aan de bekerzoekers? Je kan er een hoop mee besparen en als je toch even niets te doen hebt, waarom niet?
Daarnaast snap ik niet hoe veel jongeren zo met geld smijten.. Je moest eens zien hoeveel (nieuwe) tenten er op de camping van Pukkelpop achterbleven! Heeft ons daarom wel 3 nieuwe Quechua tentjes opgeleverd! ^^

 1
Avatar NemesisNL
di 24 aug 2010 18:04

NemesisNL meneerbas schreef:
Ik snap niet zo goed waarom mensen een hekel hebben aan de bekerzoekers? Je kan er een hoop mee besparen en als je toch even niets te doen hebt, waarom niet?
Daarnaast snap ik niet hoe veel jongeren zo met geld smijten.. Je moest eens zien hoeveel (nieuwe) tenten er op de camping van Pukkelpop achterbleven! Heeft ons daarom wel 3 nieuwe Quechua tentjes opgeleverd! ^^

je moet eens weten hoeveel nieuwe gewone en partytenten zijn gejat ,gemold, verstopt, opgevouwen of meegenomen op pukkelpop...

 0
geen avatar
di 24 aug 2010 19:03

rockingbrill.. Lowlands is Lowlands niet meer, niet vanwege dit nieuwsbericht, maar in het algemeen: het is een ander feest dan enkele jaren geleden, het is nu een POP-feestje met meer pillenslikkende en snuivende kale patsers dan voorheen... Jammer.

 0
Avatar KaRn
di 24 aug 2010 20:31

KaRn faculty schreef:
heeft iemand overigens nog filmpjes of fotos van het drumconcert voor de ingang, de laatste nacht totdat we met alle mensen die nog op het terrein waren door meer dan 50 mensen security er afgestuurd werden


Ja ik :)

 0
Avatar ralluf
di 24 aug 2010 20:49

ralluf rockingbrilliant schreef:
Lowlands is Lowlands niet meer, niet vanwege dit nieuwsbericht, maar in het algemeen: het is een ander feest dan enkele jaren geleden, het is nu een POP-feestje met meer pillenslikkende en snuivende kale patsers dan voorheen... Jammer.

De tijd van zwarte kisten en lange haren is al lang voorbij:) Dat ligt niet aan Lowlands. Festivals zijn gewoon "hip". Kijk maar in - overvolle - de festivalagenda hierboven en vergelijk dat met 15 jaar geleden. Festivals worden meer en meer door een breder publiek bezocht.

De Lowlands line-up van 1993, zou nu ook witte polo's en kale koppen trekken.

 0
geen avatar
di 24 aug 2010 23:58

Kid87 regenbogenzijncool schreef:
Ik vind bekerschrapers echt gruwelijk vervelend. Verkoop je kaartje alsjeblieft aan iemand die WEL geniet. Als ik niks te doen heb, ga ik met een pilsje in 't gras chillen, blij zijn dat ik eindelijk even zit.


Ik heb dit jaar gewerkt bij de clean-up stands, en met een paar van de Polen gesproken. Eentje studeerde filosofie, en werkte daarnaast... maar kon de dure studiekosten niet trekken. In 3 dagen lowlands verdient hij 700 euro met bekers. Dat verdienen hun in 3 maanden. Ik geef ze gelijk.

 0
Avatar faab
wo 25 aug 2010 09:44

faab Kid87 schreef:
regenbogenzijncool schreef:
Ik vind bekerschrapers echt gruwelijk vervelend. Verkoop je kaartje alsjeblieft aan iemand die WEL geniet. Als ik niks te doen heb, ga ik met een pilsje in 't gras chillen, blij zijn dat ik eindelijk even zit.


Ik heb dit jaar gewerkt bij de clean-up stands, en met een paar van de Polen gesproken. Eentje studeerde filosofie, en werkte daarnaast... maar kon de dure studiekosten niet trekken. In 3 dagen lowlands verdient hij 700 euro met bekers. Dat verdienen hun in 3 maanden. Ik geef ze gelijk.
Als je in 3 maanden 700 ekkies verdient werk je volgens mij zwaar onder het minimumloon...

 0
Avatar Randier
wo 25 aug 2010 10:28

Randier faab schreef:
Kid87 schreef:
regenbogenzijncool schreef:
Ik vind bekerschrapers echt gruwelijk vervelend. Verkoop je kaartje alsjeblieft aan iemand die WEL geniet. Als ik niks te doen heb, ga ik met een pilsje in 't gras chillen, blij zijn dat ik eindelijk even zit.


Ik heb dit jaar gewerkt bij de clean-up stands, en met een paar van de Polen gesproken. Eentje studeerde filosofie, en werkte daarnaast... maar kon de dure studiekosten niet trekken. In 3 dagen lowlands verdient hij 700 euro met bekers. Dat verdienen hun in 3 maanden. Ik geef ze gelijk.
Als je in 3 maanden 700 ekkies verdient werk je volgens mij zwaar onder het minimumloon...

Ligt eraan hoeveel je werkt.

Vind het altijd een beetje jammer, reacties op dit soort berichten. Je kunt niet verwachten dat als je naar een festival gaat, alles daar perfect verloopt. Als Polen in vuilnisbakken het ergste is wat je dit weekend is overkomen, heb je een geweldig weekend gehad.

 0
Avatar ClaudiaG
wo 25 aug 2010 11:05

ClaudiaG Dat mensen de bekers van de grond rapen en uit prullenbakken halen moeten ze helemaal zelf weten maar ik stoor me er wel aan als mensen constant op je bekertjes lopen te azen of ze voor je neus weggrissen. Ik snap dat er geld mee te verdienen is, maar ik vind het zo zonde dat mensen daarom naar een festival gaan. Maar goed, zolang ze geen overlast veroorzaken moeten ze hun gang maar gaan...

 0
Avatar Kwikkie
wo 25 aug 2010 16:18

Kwikkie ik erger me er nooit aan
en vaak trap ik mijn bekers stuk zodat ze er niets meer aan hebben maar het kan ook neurotisch zijn :D

 0
geen avatar
wo 25 aug 2010 16:48

Trimeister V!NNIE schreef:
Randier schreef:
Niks van gemerkt. Diefstal ook niet, al is het ook gewoon stom om dure spullen in je tentje te laten liggen.

Ik vond het alleen maar gezellig op Lowlands!


Ik vond het ook erg gezellig.
En je dure spullen in de tent laten liggen maakt niet zoveel uit, bij mij en m'n vriendin zijn haar telefoon en mijn tas gestolen terwijl zij ernaast lag te slapen...


Bij mij is hetzelfde gebeurd. Ook tijdens slapen zijn mijn iphone en 250 euros afhandig gemaakt. Heb in totaal al 5 mensen gesproken die hetzelfde is overkomen.... Volgende keer maar een alarm op mijn tent installeren..
Ben eigenlijk wel benieuwd of ze deze dieven te pakken hebben kunnne krijgen..
Zal wel niet.

 0
geen avatar
wo 25 aug 2010 16:55

Trimeister V!NNIE schreef:
Randier schreef:
Niks van gemerkt. Diefstal ook niet, al is het ook gewoon stom om dure spullen in je tentje te laten liggen.

Ik vond het alleen maar gezellig op Lowlands!


Ik vond het ook erg gezellig.
En je dure spullen in de tent laten liggen maakt niet zoveel uit, bij mij en m'n vriendin zijn haar telefoon en mijn tas gestolen terwijl zij ernaast lag te slapen...


Bij mij is hetzelfde gebeurd. Ook tijdens slapen zijn mijn iphone en 250 euros afhandig gemaakt. Heb in totaal al 5 mensen gesproken die hetzelfde is overkomen.... Volgende keer maar een alarm op mijn tent installeren..
Ben eigenlijk wel benieuwd of ze deze dieven te pakken hebben kunnne krijgen..
Zal wel niet.

 0
Avatar mylannugteren
wo 25 aug 2010 17:16

mylannugteren mensen die andere mensen lastig vallen moet je weg trappen wordt het te gek der af trappen anders leren ze het nooit.
het zijn altijd de eikels die ongestraft weg komen en de nette mensen die met een kut gevoel achter blijven. voor de rest mezelf kapot ge;lachen toen ik iemand patat uit de prullenbak zag eten. idd wat doe je dan op lowlands. voor mij was het weer een super feest zonder enige problemen (behalve dan dat een of andere kut junkie het nodig vond om op mijn tent te spugen waar ik naast zat, maar ik gok dat ie dat niet snel meer doet haha

 0
geen avatar
wo 25 aug 2010 17:17

faculty Trimeister schreef:
V!NNIE schreef:
Randier schreef:
Niks van gemerkt. Diefstal ook niet, al is het ook gewoon stom om dure spullen in je tentje te laten liggen.

Ik vond het alleen maar gezellig op Lowlands!


Ik vond het ook erg gezellig.
En je dure spullen in de tent laten liggen maakt niet zoveel uit, bij mij en m'n vriendin zijn haar telefoon en mijn tas gestolen terwijl zij ernaast lag te slapen...


Bij mij is hetzelfde gebeurd. Ook tijdens slapen zijn mijn iphone en 250 euros afhandig gemaakt. Heb in totaal al 5 mensen gesproken die hetzelfde is overkomen.... Volgende keer maar een alarm op mijn tent installeren..
Ben eigenlijk wel benieuwd of ze deze dieven te pakken hebben kunnne krijgen..
Zal wel niet.

hoe krijg je dat voor elkaar dan? Lag je dan op het terrein te slapen met je tas open ofzo? Of is dit echt in je tent gebeurd?

 0
geen avatar
wo 25 aug 2010 18:04

Everybody_Ge.. http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/08/nederlands-bedrijf-discrimeert-poolse_22.html

 0
Avatar harinkie
wo 25 aug 2010 22:40

harinkie Grappig, ik vond het aantal pillenslikkers (zoals jullie dat noemen) dit jaar juist weer wat minder dan de afgelopen twee jaar. En 50 aangiftes op 55.000 man, dat is echt heel weinig.
Vond het iig weer een super lowlands.

 0
Avatar harinkie
wo 25 aug 2010 22:49

harinkie Nog ff een laatste opmerking:
- 50 is nog altijd 50 teveel natuurlijk
- en ja, volgens mij had de security een getinte bril op dit jaar: mijn broer is tot twee keer uitgepluist en volgens mij puur omdat hij een hanenkammetje heeft.

 0
Avatar @Marc
wo 25 aug 2010 23:22

@Marc Ach ja, ieder lekker in zijn warde laten denk ik dan maar. Wat ik wel raar vond dat ik even met mijn vriendin op het gras lag voor een powernap en mijn biertje naast me had staan (halfvol) en dat ik 5 minuten later mijn ogen open doe en dat mijn bekertje dan weg is....
Verder was mijn tent verplaatst. We waren er donderdagavond en kwamen vrijdag terug en toen hadden ze onze tent verplaatst terwijl wij echt niet ruim stonden.... Blijf met je poten van andermans spullen af!! Verder topweekend gehad! Dit jaar maar naar de Melkweg om zeker te zijn dat ik kaarten kan kopen bij de launchparty voor 2011!

 0
Avatar @Marc
wo 25 aug 2010 23:23

@Marc Warde? Waarde...

 0
geen avatar
do 26 aug 2010 02:49

julioot Kijk dit is nou precies het probleem van lowlands. Mensen die lopen te zeiken om kleine ergernissen. Laat lekker iedereen in zijn waarde en mogen ze alsjeblieft zelf beslissen of ze 160 euro willen uitgeven voor een weekendje beker rapen? Dat geeft toch absoluut geen overlast? sterker nog, elk persoon die druk is met bekers rapen, staat niet vooraan te gapen bij een concert waar ik graag wat dichterbij was gekomen.

Waar is de tijd gebleven dat nog alles kon. Dat als je midden in de nacht op iemands tent sprong, die er lachend uit kwam rollen om jouw tent te slopen? Oh en dat mensen niet gaan lopen huilen als je een jointje op steekt in een festival tent...?

 0
Avatar Randier
do 26 aug 2010 11:19

Randier julioot schreef:
Waar is de tijd gebleven dat nog alles kon. Dat als je midden in de nacht op iemands tent sprong, die er lachend uit kwam rollen om jouw tent te slopen? Oh en dat mensen niet gaan lopen huilen als je een jointje op steekt in een festival tent...?


Ik denk niet dat ik het prettig zou vinden als er iemand boven op mijn tent (met mij erin) zou duiken. Lijkt me op zich ook logisch. Niemand wordt graag gewekt met een tand door de lip of erger?

In de ergernis aan rokers in de tenten kan ik me ook goed vinden. Rokers willen niet begrijpen hoe vervelend hun asociale rokersgedrag is voor niet-rokers. En het belachelijke argument “als het je niet bevalt, flikker je toch lekker naar een niet-rokerscafé?” gaat voor Lowlands niet op, omdat alle tenten rookvrij horen te zijn. Ik ben zelf niet het type persoon dat gaat janken als er iemand achter me een peuk of blow opsteekt, omdat ik graag wat opoffer voor de algemene gezelligheid, maar ik kan goed begrijpen dat anderen zich er wel uitermate aan storen. Als ik al mijn slechte gewoontes in het openbaar zou uitoefenen zou dat me ook boze blikken opleveren...

 0
Avatar Local_hero85
do 26 aug 2010 13:18

Local_hero85 Wat een geklaag weer, ben ik ff blij dat ik dit jaar niet gegaan ben en voor Sziget heb gekozen!

Daar kan volgens mij alles, heb in die hele week tijd nog geen vechtpartij of wat dan ook gezien; en dat met 400.000 mensen!

En bekertjesrapers? Ze hebben daar een eigen schoonmaakploeg van vrijwilligers die continu rondlopen met knijpers om het festivalterrein zuiver te houden! Heb nergens een stand gezien waar je bekertjes in kon wisselen voor geld, ideaal dus :)

 0
geen avatar
do 26 aug 2010 16:53

kaboozy @: Randier
Volgens mij waren de Lima en Charlie rookvrij? Ga je daar toch lekker staan, is nog leukere muziek ook. Maar hé, dat is mijn mening natuurlijk

 0
Avatar Randier
do 26 aug 2010 17:13

Randier kaboozy schreef:
@: Randier
Volgens mij waren de Lima en Charlie rookvrij? Ga je daar toch lekker staan, is nog leukere muziek ook. Maar hé, dat is mijn mening natuurlijk


Volgens mij hoort iedere tent rookvrij te zijn. Zowel volgens de wet, als volgens het bordje wat ik in ieder geval ook In de Grolsch en Alpha heb zien hangen.

Maar zoals ik al zei ben ik zelf niet zo’n zeikerd :-) Je moet elkaar de ruimte kunnen geven om het gezellig te houden. Maar ik begrijp wel dat er overgevoeligere mensen zijn die er wél over zeiken...

 0
Avatar kuifjeschaap
do 26 aug 2010 17:17

kuifjeschaap Ik kan er altijd nog onwijs om lachen wanneer een bekerraper me bekertje probeert te pakken en ik er dan snel opspring. Heerlijk om die verveelde blikken bij die lui te zien.
En ja misschien komt dit gedrag wel omdat mijn goudvis Blubje III opeens wekenlang de rugslag ging doen toen ik net 9 werd ( hij begon ook ineens te stinken) . Dat was echt en hele moeilijke tijd uit me jeugd!

 0
geen avatar
do 26 aug 2010 19:09

Niamen Bekerrapers of niet. Ik heb weer een mooi weekend gehad. Ik vind het overigens wel jammer dat die gozers puur voor het geld komen. Laat die kaartjes dan juist zijn voor de mensen die wel voor de muziek komen.

 0
Avatar Kempenerpop2010
vr 27 aug 2010 01:24

Kempenerpop2.. @Marc schreef:
Verder was mijn tent verplaatst. We waren er donderdagavond en kwamen vrijdag terug en toen hadden ze onze tent verplaatst terwijl wij echt niet ruim stonden....


:-)...ik denk dat er heel wat Lowlanders zijn (inclusief mezelf)die jaarlijks wel het idee hebben dat die tent toch echt ergens anders stond toen je naar het terrein vertrok!
Ik heb me in ieder geval ook wel eens een ongeluk gezocht....

 0
geen avatar
vr 27 aug 2010 02:59

julioot Randier schreef:


Ik denk niet dat ik het prettig zou vinden als er iemand boven op mijn tent (met mij erin) zou duiken. Lijkt me op zich ook logisch. Niemand wordt graag gewekt met een tand door de lip of erger?

In de ergernis aan rokers in de tenten kan ik me ook goed vinden. Rokers willen niet begrijpen hoe vervelend hun asociale rokersgedrag is voor niet-rokers. En het belachelijke argument “als het je niet bevalt, flikker je toch lekker naar een niet-rokerscafé?” gaat voor Lowlands niet op, omdat alle tenten rookvrij horen te zijn. Ik ben zelf niet het type persoon dat gaat janken als er iemand achter me een peuk of blow opsteekt, omdat ik graag wat opoffer voor de algemene gezelligheid, maar ik kan goed begrijpen dat anderen zich er wel uitermate aan storen. Als ik al mijn slechte gewoontes in het openbaar zou uitoefenen zou dat me ook boze blikken opleveren...


tuurlijk heb je helemaal gelijk. Maar het gaat er om dat je op een festival bent. En als je je daar druk gaat maken om dat soort kleine dingen, die je ook helemaal langs je heen kunt laten gaan en er niks van aan hoeft te trekken. Je ten eerste je eigen festival, maar ook van de ander verpest.

Even over dat roken in een tent. Vergelijk het eens met een mosh pit, niet iedereen die er in wil staan. En als je er last van hebt, ga je een paar meter verder op staan. Helemaal niet zo moeilijk.
over dat niet rook beleid.. Sowieso vind ik het een beetje bull shit, met name bij de alpha en grolsh. dat is praktisch open air (hoog en genoeg wind).

 0
Avatar rebelkid
vr 27 aug 2010 15:07

rebelkid Randier schreef:
faab schreef:
Kid87 schreef:
regenbogenzijncool schreef:
Ik vind bekerschrapers echt gruwelijk vervelend. Verkoop je kaartje alsjeblieft aan iemand die WEL geniet. Als ik niks te doen heb, ga ik met een pilsje in 't gras chillen, blij zijn dat ik eindelijk even zit.


Ik heb dit jaar gewerkt bij de clean-up stands, en met een paar van de Polen gesproken. Eentje studeerde filosofie, en werkte daarnaast... maar kon de dure studiekosten niet trekken. In 3 dagen lowlands verdient hij 700 euro met bekers. Dat verdienen hun in 3 maanden. Ik geef ze gelijk.
Als je in 3 maanden 700 ekkies verdient werk je volgens mij zwaar onder het minimumloon...

Ligt eraan hoeveel je werkt.

Vind het altijd een beetje jammer, reacties op dit soort berichten. Je kunt niet verwachten dat als je naar een festival gaat, alles daar perfect verloopt. Als Polen in vuilnisbakken het ergste is wat je dit weekend is overkomen, heb je een geweldig weekend gehad.


was het maar zo, ik kon gemiddeld 3 keer per dag mijn tent spalken om te voorkomen dat ie in elkaar storte nadat er mensen op zijn gevallen...., die polen vallen wel mee, zolang ze mijn beker maar niet uit mijn handen halen.,.

 0
Avatar noortjeisleuk
za 28 aug 2010 00:03

noortjeisleuk Wat een gezeik over een heerlijk festival als Lowlands. Mensen, spread the love!

 0
Avatar wesb
za 28 aug 2010 01:07

wesb natuurlijk heeft (bijna)iedereen een geweldig weekend gehad en zijn die dingen vaak kleine ergernissen. maar laat de lowlands organisatie gewoon eens op sziget gaan kijken. de hele week is alles daar schoon. er lopen 24 uur per dag schoonmaak ploegen over het eiland die alles opruimen, dixies 3x per dag compleet schoongeschrobt en w.c. hokjes nooit vies, terrein zo veel netter opgeruimd als lowlands... met name de lowlands camping. ik stoor me er niet echt aan, het verpest zeker niet mn weekend, maar het kan heel makkelijk zoveel beter.

 0
Avatar wesb
za 28 aug 2010 01:12

wesb en ik heb inderdaad vorig jaar van meerdere mensen gehoord dat op LL hun tent was opengesneden en hun spullen eruit gejat, terwijl ze erin lagen te slapen. maar dat gebeurd tegenwoordig op ieder festival schijnt... heel erg jammer

 0
Avatar Maynard-J
za 28 aug 2010 01:56

Maynard-J Oké dan... ik heb het hele weekend bekers geraapt om goedkoop te kunnen eten en drinken, een kaartje is al duur genoeg. Ik kon er zelfs cd's van betalen bij de Plato. Daarnaast heb ik ook heel veel optredens gezien (echt niet minder dan andere jaren) en een topweekend gehad: Jónsi, Mumford & Sons, The Gaslight Anthem, Massive Attack, The xx, The National, The Low Anthem, Katzenjammer, Moss, Blaudzun, Mark Lanegan, NOFX, Broken Bells enz. enz.

Wat ik NIET heb gedaan, is bekers uit vuilnisbakken halen of bij mensen weggrissen zonder even contact te maken met de eigenaar (gewoon vragen of even aankijken). Wilden ze het houden, dan liep ik gewoon door. Zeker als er twee of drie in elkaar zaten vroeg ik het vriendelijk, goeie kans dat mensen zelf een verzameling bijhouden immers.

Wat ik maar wil zeggen: niet alle bekerrapers zijn volkomen kansloos, en het rapen is niet de reden dat ze gaan. Die bekers zijn handig om lekker door te kunnen eten en drinken zonder aan het eind van het weekend 200 euro lichter te zijn.

Heb trouwens op zaterdagavond een beker opgeraapt en daarnaast 6 muntjes aangetroffen.

 0
Avatar Guidovm
za 28 aug 2010 02:39

Guidovm NemesisNL schreef:
meneerbas schreef:
Ik snap niet zo goed waarom mensen een hekel hebben aan de bekerzoekers? Je kan er een hoop mee besparen en als je toch even niets te doen hebt, waarom niet?
Daarnaast snap ik niet hoe veel jongeren zo met geld smijten.. Je moest eens zien hoeveel (nieuwe) tenten er op de camping van Pukkelpop achterbleven! Heeft ons daarom wel 3 nieuwe Quechua tentjes opgeleverd! ^^

je moet eens weten hoeveel nieuwe gewone en partytenten zijn gejat ,gemold, verstopt, opgevouwen of meegenomen op pukkelpop...
en hoe weet je dit?
Op ll wel veel tenten zeikerts meegemaakt!Smakeloos asociaal van die studententypes die denken dat ze heel wat zijn met veel bier en hun neusje vol bah!
heb er wel 2 van t terrein weten te verwijderen....
Verder was ll top maar de camping NOT!

 0
Avatar Guidovm
za 28 aug 2010 03:28

Guidovm Trimeister schreef:
V!NNIE schreef:
Randier schreef:
Niks van gemerkt. Diefstal ook niet, al is het ook gewoon stom om dure spullen in je tentje te laten liggen.

Ik vond het alleen maar gezellig op Lowlands!


Ik vond het ook erg gezellig.
En je dure spullen in de tent laten liggen maakt niet zoveel uit, bij mij en m'n vriendin zijn haar telefoon en mijn tas gestolen terwijl zij ernaast lag te slapen...


Bij mij is hetzelfde gebeurd. Ook tijdens slapen zijn mijn iphone en 250 euros afhandig gemaakt. Heb in totaal al 5 mensen gesproken die hetzelfde is overkomen.... Volgende keer maar een alarm op mijn tent installeren..
Ben eigenlijk wel benieuwd of ze deze dieven te pakken hebben kunnne krijgen..
Zal wel niet.
wat vreselijk voor je zeg!
Welke camping?Maar je merkt toch als er n rits open gaat?Ik word altijd wakker als de ander de tent uitgaat zelfs...

 0
Avatar Guidovm
za 28 aug 2010 03:29

Guidovm Trimeister schreef:
V!NNIE schreef:
Randier schreef:
Niks van gemerkt. Diefstal ook niet, al is het ook gewoon stom om dure spullen in je tentje te laten liggen.

Ik vond het alleen maar gezellig op Lowlands!


Ik vond het ook erg gezellig.
En je dure spullen in de tent laten liggen maakt niet zoveel uit, bij mij en m'n vriendin zijn haar telefoon en mijn tas gestolen terwijl zij ernaast lag te slapen...


Bij mij is hetzelfde gebeurd. Ook tijdens slapen zijn mijn iphone en 250 euros afhandig gemaakt. Heb in totaal al 5 mensen gesproken die hetzelfde is overkomen.... Volgende keer maar een alarm op mijn tent installeren..
Ben eigenlijk wel benieuwd of ze deze dieven te pakken hebben kunnne krijgen..
Zal wel niet.
wat vreselijk voor je zeg!
Welke camping?Maar je merkt toch als er n rits open gaat?Ik word altijd wakker als de ander de tent uitgaat zelfs...

 0
Avatar rettep
za 28 aug 2010 08:08

rettep Irritant die gasten die naar lowlands komen en dan het hele festival gebruiken om bekertjes te verzamelen.

 0
geen avatar
za 28 aug 2010 13:31

aerpel Doe gewoon als op Graspop een andere kleur muntjes die je krijgt voor het inleveren van bekers , die je niet kan omwisselen voor geld en het probleem is een stuk minder.

 0
Avatar TrentRez
zo 29 aug 2010 16:00

TrentRez julioot schreef:

Even over dat roken in een tent. Vergelijk het eens met een mosh pit, niet iedereen die er in wil staan. En als je er last van hebt, ga je een paar meter verder op staan. Helemaal niet zo moeilijk.
over dat niet rook beleid.. Sowieso vind ik het een beetje bull shit, met name bij de alpha en grolsh. dat is praktisch open air (hoog en genoeg wind).


Persoonlijk vind ik de rook niet eens het ergste probleem (wel hinderlijk) met rokers in de tent.
Heb zelf al een paar keer meegemaakt dat het hutjemutje in een tent staat en de persoon naast je een peuk tegen je arm duwt.
Niet echt een lekker gevoel, zo'n brandende peuk op je huid gedrukt.

 0
Avatar sleepingxbeauty
di 31 aug 2010 00:38

sleepingxbea.. wed maar dat als je een heel weekend bekers loopt te rapen je het geld van je lowlands kaartje dubbel en dwars terug verdient,, die polen worden daar gewoon voor ingehuurd

 0
Avatar sleepingxbeauty
di 31 aug 2010 00:43

sleepingxbea.. ook leuk een visdraadje dood een bekertje halen en erbij gaan staan, net als er iemand langskomt op het betertje op te rapen wegtrekken :P

net als vroeger met een portomonnee :)

 0
Avatar Gyges
wo 01 sep 2010 13:37

Gyges Heb niet echt last gehad van die bekerrapers. Vind het allemaal wel best, al zul je mij zelf nooit een beker zien rapen (maar wel eventueel een tray terug zal zien brengen). En als dat quasi-professioneel wordt aangepakt als full-time tijdsbesteding kun je zeggen dat het zonde is dat het LL-kaartje niet naar een echte festivalliefhebber is gegaan, maar aan de andere kant kan ik dit soort opportunisme wel waarderen eigenlijk...

Klote voor de mensen die zijn bestolen. Je hoort het elk jaar weer. Ben erg blij dat het me in al die jaren zelf nooit gebeurd is, al zorg ik ook altijd wel dat ik niets van waarde bij me heb (sowieso een mobiel uit het jaar kruik, en nooit teveel cash tegelijk).

Verder was de sfeer weer heerlijk. Lekker met 55.000 idioten gek doen....=) Vind het zelf altijd wel aardig om tijdens het festival een paar keer spontaan een biertje aan een willekeurige voorbijganger weg te geven. De gezichtsuitdrukking van zo iemand is dat gewoon waard. Zo van "Hè? Bier? Gratis en voor niets? Er zit toch geen GHB in he?". -"Nee fijne vriend(in), dit is Lowlands, dit is het leukste feestje van het jaar, en jij krijgt een biertje van me! Proost!"

 1
Avatar Zop
wo 01 sep 2010 17:36

Zop Wat is het verschil tussen lowlands en een accu!!!
Op een accu zitten van maar 2 polen!!

 0
Avatar TEUNNN
wo 01 sep 2010 19:57

TEUNNN TrentRez schreef:
Persoonlijk vind ik de rook niet eens het ergste probleem (wel hinderlijk) met rokers in de tent.
Heb zelf al een paar keer meegemaakt dat het hutjemutje in een tent staat en de persoon naast je een peuk tegen je arm duwt.
Niet echt een lekker gevoel, zo'n brandende peuk op je huid gedrukt.


Mens, stel je niet aan.

 0
Avatar Gyges
do 02 sep 2010 09:35

Gyges Zop schreef:
Wat is het verschil tussen lowlands en een accu!!!
Op een accu zitten van maar 2 polen!!


Ik ben tegen-polen....;-)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.