Uitmarkt goed bezocht ondanks het weer

Door Marz667 op 31 augustus 2010 - 09:57 1 In de kunst- en cultuursector is de stemming bedrukt over mogelijke grootschalige bezuinigingen die de komende jaren op stapel staan. Maar op de Uitmarkt in Amsterdam was daar vandaag niets van te merken.

Volgens de organisatie hebben de slechte weersvoorspellingen niemand ervan weerhouden om naar het Leidseplein en omgeving te komen voor de opening van het culturele seizoen.

De afgelopen dagen is er op het Museumplein flink veel water weggepompt en ook zijn er matten neergelegd om ervoor te zorgen dat bezoekers geen natte voeten krijgen. Vooral de boekenmarkt op het Museumplein en het kinderfestival Uitmarkt Junior in het Vondelpark trok veel publiek. Ook de traditionele informatiemarkt, waar 160 culturele instellingen, impresariaten, gezelschappen en musea hun plannen voor het komende seizoen presenteren, werd druk bezocht.

De Uitmarkt was voor het eerst in jaren weer in het centrum van Amsterdam waar mensen naar theaters als Bellevue en de Stadsschouwburg konden. De afgelopen jaren werd het evenement gehouden in het Oostelijk Havengebied.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



amphifestivalnews

EERSTE NAMEN VOOR AMPHI FESTIVAL 2011 Die Krupps, Tanzwut, Zeraphine, Das Ich, Dreadful Shadows, Diorama, In The...

saxophonenews.gif5

MECC JAZZ MAASTRICHT KOMT MET FLINKE NAMEN Op vrijdag 27 augustus is tijdens het 28ste Preuvenemint in Maastricht het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.