Gemeente Den Haag verdeelt subsidie voor festivals

Door Marz667 op 07 oktober 2010 - 13:57 1 Het festival Pure Jazz krijgt vanaf 2011 geen subsidie meer van de Gemeente Den Haag. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van het ‘Meerjarenbeleidsplan Kunst & Cultuur 2009-2012’, dat is gemaakt door een commissie van externe deskundigen onder voorzitterschap van Riemer Knoop. Het college van burgemeester en wethouders neemt het advies over.

Een deel van de subsidie van Pure Jazz gaat voortaan naar het festival The Hague Jazz dat 50.000 euro extra krijgt om een "artistiek risicovollere programmering" mogelijk te maken. Lees hier het hele commisieadvies.

Pure Jazz-festivalorganisator Michael Varekamp reageert boos op de subsidiestop. "We zijn erg teleurgesteld, temeer daar we net met The Hague Jazz een succesvolle samenwerking hebben opgezet. Bovenal vind ik het absurd dat een commissie zo’n ingrijpend besluit neemt zonder ooit een van onze voorstellingen te hebben bezocht. Volgens mij gaat het hier heel ergens anders over. De hele cultuur in Nederland wordt op dit moment met plezier een kopje kleiner gemaakt. Dit besluit komt daarom op mij vooral over als een ordinaire bezuiniging."

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



LeGuessWhonews.jpg

EERSTE DRIE NAMEN HOLLANDSE NIEUWE OP LE GUESS WHO?We hadden gisteren een leuke primeur op Frontstage Radio, de radiozender van...

CaroEmeraldnews

CARO EMERALD E.A. OP BENEFIETEVENEMENT RIGTER! LIVE Zangeres Caro Emerald en het duo Nick & Simon zijn toegevoegd aan de...

REACTIES

Avatar BasP
do 07 okt 2010 18:17

Wrong Sjah, 7000 euro inkomsten uit 170000 euro.. is wel erg weinig!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.