Mogelijk verbod dancefeesten in Den Haag

Door Marz667 op 02 november 2010 - 10:57 1 Burgemeester Jozias van Aartsen overweegt om het organiseren van dancefeesten op tijdelijke lokaties in Den Haag niet meer toe te staan. Hij heeft hier vandaag over gesproken met politie en justitie. Aanleiding is het uit de hand gelopen dancefeest Gekkehouse afgelopen zaterdag in de RAC-Hallen. De politie moest bijna negentig agenten inzetten om agressieve bezoekers te verwijderen en het feest te beëindigen. Er vielen vier gewonden en zestien mensen werden gearresteerd.

Van Aartsen heeft de organisatie van Gekkehouse uitgenodigd haar zienswijze op de gebeurtenissen te geven. Pas als er een compleet overzicht bestaat van de gebeurtenissen, maakt de burgemeester bekend welke maatregelen hij naar aanleiding van het incident gaat treffen.

In het verleden liepen in Den Haag dancefeesten op het Malieveld, Zuiderpark en Norfolk Terrein uit de hand en werd vervolgens besloten op die lokaties geen dance-events meer toe te staan.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



IeperfestWinternews

EERSTE VIJF VOOR IEPER HARDCORE WINTERFESTJaarlijks komen jongeren uit heel Europa naar Ieperfest toe, dit niet alleen...

danceparadenews

ROTTERDAMSE DANCE PARADE VOLGEND JAAR GEEN OPVOLGER De gemeente is er nog niet in geslaagd een opvolger voor de Dance Parade te...

REACTIES

Avatar StephanB
di 02 nov 2010 12:50

StephanB Ja hoor, nog meer beperkingen! Op naar 1949!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.