Eerste namen bekend voor Wantijpop en Rainbowpark

Door Marz667 op 11 februari 2005 - 16:44 In het weekend van 11 en 12 juni vindt voor de achtste achtereenvolgende keer het Wantijfestivalweekend plaats. In dit weekend zal het Wantijpark in Dordrecht opnieuw veranderen in het grootste gratis openluchtfestival van de Drechtsteden met op zaterdag 11 juni Wantijpop en op zondag 12 juni Rainbowpark.

Er zijn al wat aantredende acts voor Wantijpop bekend: Triggerfinger (Belgische rock), Leaves’ Eyes (Duitse gothicband) en Plaeto (Nederlandse rockband, met ex-leden van City To City) zullen afreizen naar het Wantijpark.

Rainbowpark, op zondag 12 juni, staat geheel in het teken van wereldmuziek en culturele crossovers. De winnaar van de landelijke talentenjacht United Cultures NL, de Amsterdamse Caribische crossover formatie New System, staat op het hoofdpodium. Ook Kasba, dat afgelopen Noorderslag hoge ogen gooide, staat daar.

De beide festivalsites bieden dit jaar nog meer mogelijkheden. Zo kun je via de site jouw twee favoriete stijlen voor het hoofdpodium van Wantijpop en Rainbowpark doorgeven aan de programmeur. Er kan gestemd worden tot eind februari op de site van Wantijpop. Net als voorgaande jaren kun je dit jaar ook weer meeprogrammeren voor het regiopodium van Wantijpop door je top drie in te vullen (tot eind maart). Ten derde is er dit jaar voor het eerst een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van alle nieuwtjes rondom het festival.

Het hele weekend staat er een zeer uitgebreide festivalmarkt. Bovendien is er een gevarieerde randprogrammering. Ook aan de kleintjes is gedacht. Op beide dagen worden er uiteenlopende kinderactiviteiten georganiseerd door verschillende Dordtse organisaties.

Beide dagen beginnen om 13.00 uur, zijn gratis toegankelijk en eindigen met een spetterende afterparty in de Dordtse binnenstad.Rock am Ring

WEEZER & WITHIN TEMPTATION BEVESTIGD VOOR RARDe Amerikaanse pop-rock band Weezer en de Nederlandse (goth) metal band...

North Sea Jazz 2004

NORTH SEA JAZZ: EERSTE NAAM + EARLY BIRD ACTIE De Cubaanse ster Ibrahim Ferrer opent donderdag 7 juli de 30e editie van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.